26.05.2015 / Salavatlı Erdoğan Türküsünü Savundu

Sallu ala Muhammad Siirt'e Hoşgeldiniz


    
“AKP” Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Erdoğan’a söylediği salavatlı türküyü savundu. Aktay dün “Yeni Şafak”ta yayımlanan “Sallu ala Muhammad Siirt’e hoş geldiniz” başlıklı yazısında olay yaratan Erdoğan sevgisini savundu.

 

     Aktay, kendisini eleştirenleri cahillikle suçladığı yazısında şu iddialarda bulundu:

 

     “Siirt’te çok eski zamanlardan beri söylenegelen meşhur bir anonim türküyü söyleyip içinde Erdoğan’ın ismini andım diye peygambere saygısızlık etmiş olduğum söylediler. Bunu söyleyenler belli ki ne türküyü biliyorlar ne Siirt kültürü içinde nasıl bir yeri olduğunu, ne Arapça ve Kürtçe olarak seslendirilen türkü sözlerinin anlamını. Hiç bir şeyi bilmeyen ama hükümlerinde bu kadar kesin olan cahillere anlatılabilecek bir şey yok. Ama işin aslını bilenler karşısında ne kadar cahil ve komik duruma düştüklerini anlatmam gerekiyor. İşin aslı şu: Siirt folklorüne ait en meşhur türkülerden biridir “salli ala Muhammed”. Düğünlerde, halaylarda nakarat olarak söylenir...

 

     Kadınlar düğünlerde bu türküyü böylece yarım saat bir saate yakın bir biçimde çeşitlendirip zenginleştirerek söylerken halay da çekerler. Belki de yüzyıldır bir ulema şehri olan Siirt’te söylenegelen bu türküden çıkarılmamış bir peygambere saygısızlık bu türkünün benim tarafımdan söylenmesiyle çıkarılmış oldu. Neden, çünkü içinde Tayyip Erdoğan geçiyor. Hemen söyleyeyim, aslında benim söylediğim haliyle o türküde sadece Erdoğan’ın ismi geçmiyordu, yanısıra Ahmet Davutoğlu’nun da Siirt adaylarımız Haşim Taşkıran ve Ali İlbaş’ın da ismi geçiyordu.”

 

     Aydınlık Gazetesi - 26.05.2015, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796078
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :1168

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.