26.05.2015 / ODTÜ Filistinli 3 Kardeşi Ağırlıyor

Le Trio Joubran


    
Dünya müziği sevenlerin ilgi ve beğeniyle takip ettiği grupların başında gelen “Le Trio Joubran”, 27 Mayıs’ta (yarın) saat 20.30’da Ankara’da ilk kez “ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu”nda sahne alıyor.

 

     “Le Trio Joubran”, dört nesildir devam eden “udi” geleneğine sahip bir ailenin Samir, Wissam ve Adnan kardeşler tarafından oluşan ve repertuvarlarını Filistin kültüründe önemli bir yere sahip olan udun birikimiyle oluşturan grubun hikayesi; ilk solo albümler “Taqaseemand Sou’fahm”I çıkartan büyük ağabey Samir ile başladı. Üçüncü albüm “Tamaas” için grubun yaylı enstrümanlarını yapan Wissam, Samir’in macerasına katıldı. İki yıl sonra Adnan’ın kardeşlerine katılması ve “Randana”nın ortaya çıkmasıyla bugün bilinen trio oluşmuş oldu. Perküsyonda usta Yousef Hbeisch ile grup Filistin’in zengin kültürünün ve müzikal macerasının temsilcisi haline geldi.

 

     Gittikleri her yerde büyük ilgi gören grubun konser verdiği önemli merkezler arasında “Carnegie Hall”, “Paleo Festival” (CH), WOMAD, “Dubai Uluslararası Film Festivali”, “Theatre de la Ville”, “Bahrain Manama Cultural Hall” yer alıyor.

 

     Aydınlık Gazetesi - 26.05.2015, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797276
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1223

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.