01.05.2016 / Erkan Yücel Kadıköy’de Yaşatılacak

Yücel, Erkan


    
“Erkan Yücel Kültür Merkezi” Kadıköy Moda’da açıldı. Yücel’in, açılışa katılan mücadele arkadaşları “O bir dava adamıydı” dediler.

 

     Toplumcu bir sanat anlayışını savunan, “Aydınlık” hareketinin önderlerinden usta tiyatro sanatçısı Erkan Yücel’in ismi artık Moda’da hayat bulacak. Yücel’in mücadele arkadaşları ve sevenleri tarafından Erkan Yücel adının yaşatılacağı kültür merkezinin açılış yemeği yapıldı.

 

     “Her yer bir sahne, herkes birer oyuncu” diyen, tiyatro sahnesini halkın ayağına taşıyan usta aktör Erkan Yücel adına yapılan “Kültür Merkezi”nin açılış yemeği dün “Kadıköy Moda Spor Kulübü”nde gerçekleşti. Düzenlenen yemeğe “Vatan Partisi” Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Vatan Partisi” Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, Doç. Dr. İlhan Tonger, tiyatrocu Levent Ülgen, sanat eleştirmeni Hayati Asılyazıcı, şair Hüseyin Haydar, “1 Mayıs Marşı”nın bestecisi Sarper Özsan ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

 

     İspanyol sanatçı Rafael de la Mancha, Doç. Dr. Cemalettin Göbelez ile opera sanatçısı Gül Göbelez de mini bir konser verdi.

Yücel-2
"Moda Spor Kulübü"nde yapılan dayanışma gecesine Erkan Yücel'in
yakın arkadaşlarından "Vatan Partisi" Genel Başkanı Doğu Perinçek
ve bestekar Sarper Özsan katıldı.

 

     Kül İle Gülün Tartıldığı Dünyayı Özlüyoruz

 

     Erkan Yücel’i anlatan “Vatan Partisi” Genel Başkanı Doğu Perinçek: “Kül ile gülün tartıldığı dünyayı özlüyoruz. Yeni hayat kurmak istiyoruz. Bunu sanatla yapacağız. Eğer bugün özgürsem bunu ‘Devlet Tiyatroları’na borçluyum. Erkan Yücel sanat için yaratılmış bir insandı. Dava adamıydı. Kadıköy yeni Türkiye’nin aydınlık yüzüdür. Şimdi bu sanat merkezi için bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

     Erkan Yücel’in yakın arkadaşlarından Doç. Dr. İlhan Tonger Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri ile konuşmasına başladı: “Erkan Yücel’in yaptıkları bizlere yol gösterdi. Yücel, işçi çocuğuydu. Açtığımız kültür merkezi ile çocukları O’nun yolundan yürüteceğiz.”

 

     Geceye katılan tiyatro sanatçısı Levent Ülgen, “Erkan Yücel’in öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum. Biz O’nun öğrencileri olarak eğilmeden, bükülmeden O’nun siyasi görüşleri ile büyüdük. Dimdik ayakta durduk” dedi.

 

     Aydınlık Gazetesi - 01.05.2016, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797836
Online Ziyaretçi Sayısı:41
Bugünlük Ziyaret :1240

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.