22.03.2016 / Aşık Veysel Gülhane Parkı’nda Anıldı

Aşık Veysel Gülhane Parkı'nda Anıldı


    
Aşık Veysel sevenleri ölümünün 43. yılında yine “Gülhane Parkı”ndaki anıtının önünde saygı duruşundaydı.

 

     Geleneksel olarak her yıl “Gülhane Parkı” içinde bulunan Aşık Veysel’in anıtı etrafında toplanıp anma yapan şairler, ozanlar ve Aşık Veysel sevenleri bu sene meydana gelen terör saldırıları dolayısıyla “Büyükşehir Belediyesi”nin stant kurmamasına rağmen toplanarak andılar.

 

     Şair İsmail Aydoğmuş’un sunumuyla yapılan saygı duruşu ve “İstiklal Marşı”ndan sonra Aşık Veysel’in torunu Ali Özer’in yaptığı konuşmasıyla söz alan şair ve ozanlar günün önemine dikkat çekerek “ozanların türküleriyle halkı birleştirdiğini, Aşık Veysel’in bir ozan olarak çok önemli bir yeri doldurduğunu” söylediler.

 

     Aşık Vaktidolu Adil Ali Atalay yaptığı konuşmada “Allah bu millete acı göstermesin, ülkemiz birlik olsun” dedi. Anma “Ali Baba Sultan Pir Feyzullah Derneği”nden Yahya Aslandaş’ın şiirinden sonra “Kazım Karabekir Cemevi Semah Ekibi”nin gösterileriyle sona erdi.

 

     Toplantıda “teröre karşı milli bir birliktelik gerektiği, terörün yarattığı kaos ve tedirginliğe teslim olmayacakları” vurgusu yapıldı.

 

     Mezarı Başında Anıldı

 

     Aşık Veysel, “Sivrialan Köyü”ndeki mezarı başında da anıldı.

 

     Törene Vali Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Aslan, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Aşık Veysel’in torunu Gündüz Şatıroğlu, protokol üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. Törende Aşık Veysel için dua edilerek mezarına karanfil bırakıldı.

 

     Aşık Veysel’in torunu Gündüz Şatıroğlu ise “Ülkemizin içinden geçtiği dönem zor bir dönem, dedemin şiarı barış, kardeşlik, dostluk, ayrım yapılmadan herkesin eşit şekilde yaşaması bizim de düsturumuz olması gerekir diye düşünüyorum. Aile olarak bugüne kadar Aşık Veysel’i anmak için yolu Sivrialan’dan geçen herkese minnettarlığımızı iletiyorum” dedi. Vali Barut ve beraberindekiler daha sonra Aşık Veysel’in oğlu Ahmet Şatıroğlu’nu “Şarkışla İlçesi”nde oturduğu evinde ziyaret etti.

 

     Aydınlık Gazetesi - 22.03.2016, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797232
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :1221

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.