31.05.2016 / DT Genel Müdür Birecik ve İstanbul DT Müdürü Kayaokay Müthiş Bir Skandala İmza Attılar

Skandal


    
“Unesco Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan Merkezi” Başkanı Zeljka Turcinovic imzasıyla posta kutumuza düşen bir belge uluslararası bir skandalı gün ışığına çıkardı.

 

     “Devlet Tiyatroları” Genel Müdür Vekili Nejat Birecik ile “İstanbul Devlet Tiyatrosu” Müdür Vekili Zafer Kayaokay davetli olarak katıldıkları “Hırvat Tiyatro Festivali”nde, dil bilmedikleri gerekçesiyle gerçekleştirilen seminer ve tiyatro oyunlarını izlemek yerine Türkiye’nin “Zagrep Büyükelçiliği”ne başvurarak turist rehberi talebinde bulunmuşlar ve festival etkinliklerine katılmamışlardır.

 

     Konuyla ilgili nezaketsizliğe üzüntülerini belirten “Unesco ITI Hırvatistan Başkanı” Zeljka Turcinovic'in “Sayın ilgili” başlığıyla gönderdiği imzalı yazıyı sizlerle paylaşırken bu skandalı takdirlerinize sunarız:

 

     Sayın İlgili

 

     “Unesco Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan Merkezi”nin “Hırvat Tiyatro Festivali”ne (Croatian Showcase) Türkiye’den “Devlet Tiyatroları” Genel Müdür Vekili Necat Birecik ile “İstanbul Devlet Tiyatrosu” Müdürü Vekili Zafer Kayaokay katıldı. Masrafları “ITI Hırvatistan Merkezi”miz tarafından karşılandı.

 

     Ne yazık ki bu kişiler seminer ve tiyatro oyunlarını izlemek yerine dil bilmedikleri gerekçesiyle “Türk Büyükelçiliği”ne başvurup Zagreb’i gezmek için turist rehberi tabelinde bulundular, etkinliklere katılmadılar. Festivalin Yönetim Kurulu üyeleri ile uluslararası seçkin konukları bu üzücü duruma şahit oldular.

 

     Tiyatro festivalimiz için davet ettiğimiz Birecik ile Kayaokay’ın kültür ve sanat alanında işbirliği adımları atmak yerine turistik amaçla gelmiş olduklarını esefle belirtir, Türkiye devletinin itibarını zedeleyen bu beylerin durumunu takdirlerinize sunarım.

 

     Saygılarımla

     Zeljka Turcinovic

     Unesco ITI Hırvatistan Başkanı

 

     http://www.mavi-nota.com sitesinden alınmıştır. - 31.05.2016, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797213
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :1220

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.