16.05.2010 / Berfin'in Başarısı

Aksu, Berfin


     Genç Türk kemancı Berfin Aksu, Çek Cumhuriyetinde düzenlenen yarışmadan birincilik ödülüyle döndü.

     Aksu, “52. Uluslararası Koçianova Keman Yarışması”nda birinciliği elde ederken, aynı yarışmada Kerem Tunçer de mansiyonun sahibi oldu.

     Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen “52. Uluslararası Koçianova Keman Yarışması”ndan Türkiye'ye iki ayrı ödül geldi.

     Aralarında Rusya, ABD, Fransa, Ukrayna ve Almanya’nın da bulunduğu 14 ülkeden toplam 70 sanatçının yer aldığı yarışma, 4 gruptan oluştu.

     İki aşamalı olan yarışmanın finalinde “Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu”nda öğrenim gören 12 yaşındaki Berfin Aksu, iki eserle sahne aldı. Aksu, Wienaiawski'nin “Romance” ve Paganini'nin “Campanella” adlı eserlerini seslendirdi.

     “Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu” 7. sınıf öğrencisi Kerem Tunçer ise Bruch'un “Konçerto” ve Wienaiawski'nin “Scherzo Tarantella” adlı yapıtlarını yorumladı.

     İkinci kategorinin birincisi, genç keman sanatçısı Berfin Aksu olurken, 1. kategoriyi Rusya'dan Inga Rodina kazandı. Üçüncü kategoride Polonya’dan Eva Zabalska ve Çek Cumhuriyeti’nden Jan Michalek, dördüncü kategoride ise Fransa’dan David Petrlik ve Çek Cumhuriyeti’nden Juie Sevecana, birincilikleri paylaştı.

     Berfin Aksu, yarışmanın kapanış konserinde de sahne aldı.

     Hürriyet Gazetesi - 16.05.2010, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796227
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :1177

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.