17.05.2010 / 'Ahmet Kaya Çatalı' Yağdı

'Ahmet Kaya Çatalı' Yağdı

     Maskeli bir grup, çatal-bıçak atarak Serdar Ortaç’ı sahneden indirdi...

     “Hacettepe Üniversitesi”nin “Bahar Şenliği”nde maskeli bir grup, çatal-bıçak atarak Serdar Ortaç’ı sahneden indirdi... Arbedede iki dansçısıyla iki gitarcı yaralandı...

     Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç “Hacettepe Üniversitesi Bahar Şenlikleri” kapsamında verdiği konserde ‘çatal’ yağmuruna tutuldu.

     “Beytepe Kampüsü”nde düzenlenen konserde sahne alan Serdar Ortaç ilk şarkısını okurken ‘Ahmet Kayalar ölmez’ pankartı açan bir grubun çatal, bıçak saldırısına uğradı. Ortaç, iki dansçı ve iki gitarcının da yaralanmasıyla sahneyi terk etmek zorunda kaldı. Binlerce kişinin katıldığı ve yaşanan olaylardan dolayı iptal edilen konserde grubun amacının, 11 yıl önce Ahmet Kaya’ya çatal fırlatan Ortaç’ı protesto etmek olduğu öğrenildi.

     Ünlü şarkıcı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İki şarkıdan sonra sahneye çatal, bıçak, içi kumla doldurulmuş pet şişe, eritilmiş mum kütleleri ve benzeri maddelerin fırlatıldı. Ben sol bacağımdan, iki hanım dansçım başından ve davulcum elinden yaralandı. Sahneyi bırakmak zorunda kaldık, hastaneye gittik. Bu olayın 98’de Ahmet Kaya’ya çatal ve bıçak saldırıldığı güne bağlayanlar oluyor. Bence de mümkün böyle bir şeyden yapılması. Ancak ben o gün sahnedeydim ve sahneden kimseye ne çatal ne bıçak attım. Sahnede şarkı söylerken zaten ne atabilirim ki?”

     Serdar Ortaç geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda Ahmet Kaya’dan özür dilemişti. Ortaç şunları söylemişti: “Ahmet Kaya’nın o gece linç edilmesinde rol oynadığım için çok pişmanım. Bugün olsa bu tepkiyi asla vermem. Kürtçe şarkı okunmasını destekliyorum. O zaman ben de genç ve cahildim. Bence o gece yaşananlarda Ahmet Kaya’nın hiçbir suçu yoktu. Ben Ahmet Kaya’nın konuşmasının ardından sahnedeydim ve bir anda her Türk genci gibi gaza gelip Onuncu Yıl Marşı’nı okumaya başladım. Marşı okuduğum için pişman değilim tabii ki ama zamanlamam çok hatalıydı.”

     Gazete Vatan – 17.05.2010, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770782
Online Ziyaretçi Sayısı:44
Bugünlük Ziyaret :1041

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.