02.03.2012 / Alzheimer Kısa Film Yarışması

Halefoğlu, Yusuf Ziya


    
Yaşlanan nüfusun en önemli sağlık sorunları arasında yer alan “Alzheimer” hastalığına karşı farkındalık yaratmak ve toplumu bu yönde bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen “Kısa Film Yarışması”nın büyük ilgi gördüğü bildirildi.

 

     “Çukurova Lions Kulübü” Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Halefoğlu, yaptığı açıklamada, “Adana Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu”nun katkılarıyla, “Eterna Medya Grup Organizasyonu” ve “Pfizer” ilaç firmasının desteğiyle düzenlenen kısa film atölye ve yarışmasına filmlerin 1 Mayıs 2012’ye kadar kabul edileceğini ve ödül töreninin 18 Mayıs 2012’de yapılacağını belirtti.

 

     Halefoğlu, uzmanlara göre, yaşlılıkta sadece kemik sağlığı ve beyin sağlığında yaşanan sorunların önüne geçilemediğine dikkati çekerek, “İşte asıl sorunda burada başlıyor. Öyleyse bu yaşlı insanlarımıza nasıl bakacağız? Onları daha fazla nasıl rahat ettireceğiz? Çalışmalarımızın özünü bu kaygılar oluşturuyor” dedi.

 

     Alzheimer hastalığının düşünce dağınıklığı, zihinsel karmaşıklık olarak da tanımlanan bir beyin bozukluğu olduğunu anımsatan Halefoğlu, “Ülkemizde yaşlanma doğal bir sonuç olarak kabul edilip, yaşlılar kendi kaderlerine terk edilmektedir. Yaşlı insanların yanı sıra ender de olsa, genç ve orta yaşlı insanların da hastalığa tutulabilme riski vardır. Bu nedenle toplumumuzda görülen bu hastalığa yakalanmış ya da yakalanma riski olan kişilere gerekli desteği verebilmek amacıyla bu projeler oluşturulmuştur” dedi.

 

     Halefoğlu, alzheimer hastalarının yakınları ve çocuklarının çaresizlik içerisinde bu hastalığı izlemek zorunda kalmalarının son derce üzüntü verici olduğunu vurguladı.

 

     Projeye destek veren “Eterna Medya Grup” Genel Yayın Direktörü Özay Türker de, “Alzheimer” hastalığını babasından dolayı yakından tanıdığını belirterek, “Annem, bu yüzden babama bir çocuk gibi bakardı. Ama aynı şefkati, bu sorunu yaşayan başka insanların da gördüğünü söyleyemeyiz. Bu yüzden buradayız ve projeye destek veriyor ve bunu sosyal bir sorumluluk olarak görüyoruz” dedi.

 

     http://www.haberler.com sitesinden alınmıştır. - 02.03.2012, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795560
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :1131

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.