25.05.2012 / ‘Alzheimer’i Anlattılar Ödülü Kaptılar

Alzheimer Kısa Film Yarışması


    
“Çukurova Lions Kulübü”nün, “Altın Oran Düşünce Derneği ve Sanat Platformu” ile ortaklaşa düzenlediği “Seni Unutmak Mümkün mü Alzheimer Kısa Film Yarışması” sonuçlandı.

 

     Işıl Özgentürk, Timurtaş Onan, Nüket Elpeze Ergeç, Ahmet İhsan Çay, Yaşar Ateşoğlu ve Aynur Özge gibi isimlerden oluşan jüri üyeleri, yarışmaya katılan eserler ile ilgili olarak yapmış olduğu değerlendirmesini tamamladı. Buna göre; Hakan Berber, “Kız Çocuğu” adlı çalışması ile “Animasyon Özel Ödülü”ne layık görülürken, Ayşegül Toprak “40 Işık 40 Hayat” adlı eseri ile “Belgesel Özel Ödülü”ne, Haluk Uygur “Acı Tat” ve “Onlarla Birlikte Renkli Bir Dünya” adlı iki filmine kurgusal dalda birincilik ödülü verildi. Saygın Uygur “Oyun” adlı eseri ile ikinci, Edip Kuzey Aktan ve Demet Dağtekin de “Biri Var” adlı ortak çalışmaları ile de üçüncülük elde etti.

 

     “Seni Unutmak Mümkün mü Alzheimer Kısa Film Yarışması” ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan “Çukurova Lions Kulübü” Dönem Başkanı Yusuf Ziya Halefoğlu, “Bir gün uyandığınızda etrafınızda hiç kimse kalmayıp, yapayalnız biri haline gelmeyi düşünebilir misiniz? Bu gerçekle kaçımız yüzleşebiliriz? Amacımız; aslında farkında olmadan, yaş ortalaması yükselen bir toplum olduğumuzun farkına varılması ve bu konuda en kısa zamanda alınması gereken önlemlerin alınması. Uzmanlara göre yaşlılıkta sadece iki şeyin önüne geçilemiyor; kemik sağlığı ve beyin sağlığı. İşte asıl sorun da burada başlıyor. Öyleyse bu yaşlı insanlarımıza nasıl bakacağız? Onları daha fazla nasıl rahat ettireceğiz?” sorularını sordu.

 

     Halefoğlu, Türkiye’de ve tüm dünyada nüfusun bütün olarak yaşlandığı gerçeği göz önüne alındığında; yaşlanmakta olan bu nüfusun bireylerinin de alzheimer hastalığı ile bakımevlerinde onlar için uygun olmayan koşullarda kaybolup gitmeleri veya aileleri ve dostları için parasal ve duygusal yük haline gelmeleri gibi sosyal problemleri de beraberinde getirdiğini anlattı. “Çukurova Lions Kulübü” olarak, bu farkındalığı oluşturmak ve aynı zamanda sanata katkıda bulunmak amacıyla “Seni Unutmak Mümkün mü Alzheimer” konulu bir kısa film yarışması düzenlediklerini dile getiren Halefoğlu, kısa film atölye ve yarışmasına katılan kısa filmlerin, hepsinin birbirinden kaliteli ve değerli olduğunu, ancak söz konusu eserlerin sadece bir bölümünün ödüle layık görüldüğünü de sözlerine ekledi.

 

     http://www.haberler.com sitesinden alınmıştır. - 25.05.2012, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796646
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1195

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.