30.06.2014 / Bülent Evcil ve Alexander Mekaev Büyüledi

Bülent Evcil - Alexander Mekaev


    
Her ay bir birinden önemli sanatçılar ve farklı repertuvarlarla sahne alarak müzik tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelen ve Marmaris’in sanat yaşamında önemli bir yeri olan “Marmaris Filarmoni Derneği”, geçtiğimiz Pazar akşamı “Martı Marina Orhaniye, Antik Bizans Kilisesi”nde düzenlediği konserde ünlü flüt sanatçısı Bülent Evcil ve ünlü Rus Piyanist Alexander Mekaev’i konuk etti.

 

     “Marmaris Filarmoni Derneği” tarafından, “Martı Marina Antik Bizans Kilisesi”nde düzenlenen konser büyük ilgi gördü. Ünlü flüt sanatçısı Bülent Evcil ve piyanist Alexander Mekaev davetlilere flüt ve piyano resitali sundu.

 

     Marmaris’in en güzel köyleri arasında bulunan Orhaniye’de tarihi ve eşsiz doğası eşliğinde davetliler konserin verildiği “Antik Bizans Kilisesi”nde sanatçıları ayakta alkışladı. Sanatçıların müzik CD’lerinden de alan konuklar, aynı zamanda CD’lerini sanatçılara imzalatma fırsatı buldu. Konuklarıyla yakından ilgilenen Bülent Evcil ve Alexander Mekaev, onlarla sohbet edip keyifli bir akşam geçirdiler.

 

     Flüt Sanatçısı Bülent Evcil, “Orhaniye Martı Marina” içerisinde bulunan “Antik Bizans Kilisesi”nde flüt çalmaktan büyük bir keyif aldığını belirterek, “Mekanın çok güzel bir atmosferi var, müzik için çok uygun bir yer. Böyle bir yerde çalmaktan gerçekten büyük bir keyif aldım. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Yaz programımız dolayısıyla yarın buradan ayrılacağım, Bodrum’da konserlerimiz var” dedi.

 

     Ünlü Rus Piyanist Alexander Mekaev’de ambiyans olarak çok muhteşem bir ortam olduğunu belirterek, “Manevi değeri çok yüksek bir yer. Böyle güzel bir yerde doğa ile içiçe bir ortamda piyano çalmak çok keyif verici. Burada başka sanatçılar da davet edilebilir ancak buranın manevi değeri için klasik müzik çok uygun. Marmaris genel olarak zaten çok güzel bir şehir. Buranın değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

     “Martı Otelleri ve Marinaları” tarafından ana sponsorluğu üstlenilen konsere Marmaris ve Muğla dışından da dinleyici konukların geldiği görüldü.

 

     Bülent Evcil ve Alexander Mekaev konser programında, Ekrem Zeki Ün’ün “Yunus’un Mezarında” adlı eserinin ardından üç Türk eseri (Şehnaz Longa, Katibim, Nihavet Longa), Pablo de Sarasate - Zigeunerweisen (Çigan Havaları), G. Briccialdi -  Venedik Carnavalı, ve F. Borne’un düzenlediği Carmen Fantasy adlı eserleri seslendirdiler.

 

     http://www.gazeteyanki.com sitesinden alınmıştır. - 30.06.2014, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794458
Online Ziyaretçi Sayısı:47
Bugünlük Ziyaret :944

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.