15.11.2016 / Şam’dan Dostluk Notaları

Misak Bağbudaryan ile İnci Özdil


    
Yılın konseri Şam’da veriliyor. Türk sanatçılar Suriye’nin başkentinde iki ülke arasındaki köprüleri notalarla kuruyor. Başkent Şam’dan dostluk melodileri yükseliyor. Konser 17 Kasım’da saat 19.00’da Şam’ın “Emevi Meydanı”nda bulunan ve çok sayıda kültür binası barındıran “Dar el Opera”, yani “Opera Sarayı”nda gerçekleşecek.

 

     Konseri, “Suriye Devlet Senfoni Orkestrası” verecek. Orkestrayı, Suriyeli şef Misak Bağbudaryan ve “Türkiye Sanatçılar Birliği” Genel Başkanı, “Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi” ve Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi olan İnci Özdil beraber yönetecek.

 

     Öncesinde “Oda Orkestrası” olarak faaliyet gösteren “Suriye Devlet Senfoni Orkestrası”, 1993’de kuruldu. Orkestra, “Suriye Kültür Bakanlığı” çerçevesinde faaliyet gösteriyor.

 

     İnci Özdil, beraberindeki “Vatan Partisi” heyeti ile dün Şam’a ulaştı. İki orkestra şefi, buluşmalarının 15. dakikasında nota sayfalarına daldı.

 

     Provalar Başladı

 

     “Suriye Devlet Senfoni Orkestrası”, İnci Özdil yönetiminde provalara başladı. Konserde, “Vatan Partisi Öncü Gençlik GYK” üyesi Onurcan Çağatay da bir solo eser çalacak.

 

     Suriye ile Türkiye arasında notalar ile dostluk köprüsü kurmayı amaçlayan konserin her iki ülkede büyük ilgiyle karşılanması bekleniyor.

 

     Aydınlık Gazetesi - 15.11.2016, Salı (Mehmet Kıvanç)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795436
Online Ziyaretçi Sayısı:40
Bugünlük Ziyaret :1119

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.