16.11.2016 / İlk Provada Dostluk ve Dayanışma Mesajı

Suriye İle Dostluk Dinletisi


    
“Türkiye Sanatçılar Birliği Başkanı”, Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi ve “Vatan Partisi MKK” üyesi İnci Özdil, “Suriye Devlet Senfoni Orkestrası” ile vereceği konser için yapılan ilk provada Suriyeli müzisyenlere dostluk ve dayanışma mesajları verdi.

 

     Suriyeli müzisyenler ilk provanın başında salona giren İnci Özdil’i coşkuyla karşıladı. “Suriye Devlet Senfoni Orkestrası” Şefi Misak Bağbudaryan, İnci Özdil’e teşekkür ederek “Burada olduğunuz için çok memnunuz” dedi.

 

     “Bizler Kardeşiz”

 

     İnci Özdil, konuşmasına Misak Bağbudaryan’a ve tüm müzisyenlere teşekkür ederek başladı. Özdil, “Tüm müzisyen dostlarımız sizlere, Suriyeli müzisyen dostlarına özlemlerini ve en candan selamlarını iletmemi istediler. Bizler size hayranız, ülkeniz savaştayken dahi herkes çalışmaya ve müzik yapmaya devam ediyor. ‘Opera Sarayı’ yaşıyor. Bu hepimiz için çok önemli. Bu nedenle size desteğimizi ifade etmek ve Türklerle Suriyelilerin gerçek dostlar olduğunu söylemek için buradayız. Bizler kardeşiz” diye konuştu.

 

     Kısa süre önce Bağbudaryan ile yaptığı yazışmada Türk müzisyenlerin bu güzel duyguları Suriyeli müzisyenlere aktarması gerektiğini ifade ettiğini söyleyen Özdil, “Bu yüzden birleşmeye ve birlikte müzik yapmaya başlamak zorundayız” dedi.

 

     “Müziğin Sözü Füzelerden Güçlüdür”

 

     Özdil, sözlerine “Biliyorsunuz, müziğin sesi çok güçlüdür. İnanın bana, kurşunlardan, bombalardan, füzelerden çok çok daha güçlüdür. Biz onlardan çok daha güçlüyüz, emperyalizme, ABD’ye, AB’ye ve İsrail’e göstereceğiz, kimse bizim dostluğumuzu yıkamaz. Hepimiz birlikte ve el eleyiz. Türkçe’de biz ‘el ele’ ya da ‘omuz omuza’ deriz. Birlikteyiz ve kazanacağız. İnanın bana kazanacağız” diye devam etti.

 

     Organizasyonun daha da büyüyerek tekrarlanmasını planladıklarını belirten Özdil, “Dünyaya sesimizi çok yüksek bir şekilde duyurmalıyız. Bu bizim kazanacağımızı gösterecek” diye konuştu. Özdil’in konuşması Suriyeli müzisyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

 

     Aydınlık Gazetesi - 16.11.2016, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795429
Online Ziyaretçi Sayısı:37
Bugünlük Ziyaret :1118

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.