18.11.2016 / Sinemamızın 102. Yılı ve Tarık Akan

Sinemamızın 102. Yılı ve Tarık Akan


    
“Bakırköy Belediyesi”, “Bakırköylü Sanatçılar Derneği” (BASAD)
ve “Bakırköy Kent Konseyi”nin işbirliğiyle, “Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi”nde, “Sinemamızda Bakırköylüler ve Tarık Akan” programı düzenlendi.

 

     “Türk Sineması’nın 102. Yılı ve Tarık Akan” etkinliğinde Gülsen Tuncer’in sunduğu geceye Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Tarık Akan’ın çocukları Barış Zeki Üregül, Yaşar Özgür Üregül ve Özlem Üregül, Göksel Arsoy, Üstün Asutay, Cihat Tamer, Erdoğan Sıcak, Ali Uyandıran, Jeyan Tözüm, Ferdi Atuner, Arif Şentürk, Morris Gabbay, Vadullah Taş ve çok sayıda sinemasever katıldı.

Akan, Tarık 

     “BASAD” Başkanı A. İlhan Gülek, açış konuşmasında, “Ülkemizin gördüğü korku filmi bitecek ve bu zifiri karanlık, Atatürk’ün sanat ışığıyla yeniden aydınlanacak” dedi.

 

     Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Türk sinemasının 102. yılı anısına Bakırköy’de doğan Tarık Akan’ın çocuklarına ve Türk sinemasının unutulmaz Bakırköylü isimlerine plaket sundu. Kerimoğlu konuşmasında, sanata verdikleri önemi anımsatarak şunları ifade etti:

 

     “Bu akşam devrimci, emekçi, aydınlanma devrimlerinin yılmaz savunucusu, yazar, eğitimci, sinemacı, büyük Atatürkçü Tarık Akan’ı ailesi, dostları, sevenleriyle saygı ve özlemle andık. Böyle güzel bir akşamı bize sundukları için, sinemanın ve tiyatronun emekçileri, ‘BASAD’a ve ‘Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum, en güzel dileklerimi sunuyorum.”

 

     Aydınlık Gazetesi - 18.11.2016, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794448
Online Ziyaretçi Sayısı:47
Bugünlük Ziyaret :941

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.