Bu Klip Resmen Cinayete Övgü

İsmail Türüt


     Karadenizli türkücü
İsmail Türüt'ün "Plan Yapmayın Plan" adlı şarkısının klibinde Hrant Dink cinayetine övgüler yağdırılıyor!

     İnternetteki ünlü video paylaşım sitesi youtube.com'da yayınlanan, fonda Karadenizli türkücü İsmail Türüt'ün "Plan Yapmayın Plan" adlı şarkısının çaldığı bir klip büyük tepki topladı. 20 yaşında bir kullanıcı tarafından internete koyulan klipte, 19 Ocak'ta öldürülen gazeteci Hrant Dink'in katil zanlılarına övgüler yağdırılıyor. Dink'in cenazesinde çekilen "Hepimiz Ermeniyiz" pankartlarının yazılı olduğu fotoğrafların ve Çarşamba MHP ilçe merkezi ile Samsun il merkezinden görüntülerin yer aldığı klipte, "Ogün öyle desinler bugün böyle desinler" sözüyle, Hrant Dink'i öldürmekle suçlanan Ogün S'nin, "Fatihalar, Yasinler bitmez Karadeniz'de" sözleriyle de cinayetin azmettiricisi olmak suçundan yargılanan Yasin Hayal'in görüntüleri veriliyor.

     Anında biter işi

     "Hiçkimse vatanını satmaz Karadeniz'de. Vatan satsa bir kişi anında biter işi" sözlerinin geçtiği bölümde ise Dink'in "Agos Gazetesi"nin önündeki cesedinin görüntüsü ekrana geliyor. Ardından "Belli kuyruk acınız. Karadeniz'den hain çıkmaz, kahraman çıkar" deniliyor ve görüntüde, Hrant Dink cinayetinin azmettiricileri ve katil zanlısının Türk bayrağı önünde çekilen resimleri geçiyor.

     Putin de var Bush da

     Klipte, Hrant Dink cinayetinin katil zanlıları, Dink'in cenazesinde çekilen "Hepimiz Ermeniyiz" pankartlarının yazılı olduğu fotoğraflar ile Başbakan Erdoğan, Bülent Arınç, Ahmet Kaya, Orhan Pamuk gibi ünlüler de gösteriliyor. "Hain" olarak gösterilenlerin arasında ABD Başkanı Bush, Rusya Lideri Putin, Papa gibi isimler de var. Çarşamba MHP ilçe merkezi ile Samsun il merkezinden görüntülerin yer aldığı klipte "Bırakın çan çalmayı, Ermenici olmayı" sözleriyle birlikte, Hrant Dink'in cenaze resimleri veriliyor. YouTube'taki kaydında "TRKmiCheck" ismini kullanıp 20 yaşında olduğunu belirten internet kullanıcısı, tepki ve haberler üzerine dün saat 14.00 sıralarında klibini kaldırmak zorunda kaldı.

     2 haftada 10 bin kişi

     2 haftada 10 bin kişinin tıkladığı klibi yayına koyan "TRKmiCheck"in favori listesinde yer alan tek isim Youtube'a Avusturya'dan kayıt yaptıran ve "55 viebilli" ismini kullanan bir internet kullanıcısıydı. Bu kullanıcının hazırladığı kliplerde Samsun'un Çarşamba ilçesiyle ilgili tanıtımların olması, klibin Çarşamba'dan YouTube'a konulmuş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

     İşte Olay Şarkının Sözleri

     Plan yapmayın plan gitmez Karadeniz'de
     Kahpelik yalan dolan tutmaz Karadeniz'de
     Ne Conisi ne Rusu pusu kurmasın pusu
     Bölücülük borusu da ötmez Karadeniz'de

     Bırakın çan çalmayı Ermenici olmayı
     Millet böyle dolmayı yutmaz Karadeniz'de
     Ogün böyle desinler bugün böyle desinler
     Fatihalar Yasinler bitmez Karadeniz'de

     Şerefini şanını ortaya koy canını
     Hiçkimse vatanını satmaz Karadeniz'de
     Vatan satsa bir kişi anında biter işi
     Türk ve İslam güneşi batmaz Karadeniz'de

     Bizde varken bu duruş emiceniz olsa Bush
     Alayınız beş kuruş etmez Karadeniz'de
     Anladık var gocunuz belli kuyruk acınız
     Kargaşaya gücünüz yetmez Karadeniz'de

     Sezer de Var Arınç da

     "Alayınız 5 kuruş etmez" sözleri sırasında eski Cumhurbaşkanı Sezer, Bülent Arınç, Orhan Pamuk, Ahmet Kaya, Başbakan Erdoğan gibi isimlerin olduğu kare görüntüye geliyor.

     Şarkımın arkasındayım

     Tepki yaratan klibin şarkısını söyleyen İsmail Türüt, şarkısının arkasında olduğunu söyledi: "Ben o şarkıda Karadeniz üzerine oynanan şerefsizlikleri anlattım. Ancak 'Alayınız 5 kuruş etmez' sözünün üzerine eski Cumhurbaşkanımız Sezer'in, Başbakanımız Tayyip Erdoğan'ın ve birçok değerli insanın resimlerini koymuşlar. Terörist başı Apo'nun fotoğraflarının yanına bu önemli ve değerli şahsiyetlerin fotoğraflarının konmasından büyük üzüntü duyduğumu herkesin bilmesini isterim. Konu yargıya giderse kendimi savunacağım."

Ozan Arif


     Klip sözlere yakışmamış

     Gündem yaratan şarkının sözlerinin yazarı ülkücü Ozan Arif de sözlerinin arkasında: "Şiir şairin yavrusudur ve ben bunu inkar edecek bir insan değilim. İnternetten klibe baktım. Tutulacak hiçbir yanı yok. Son derece saçma, şarkıya yakışmayacak bir klip yapılmış. Öcalan ile Sezer'in aynı klipte gösterilmesini kim tasvip edebilir ki? İyi ki Allah'a şükür o klibe Atatürk'ün fotoğrafını koymamışlar. Benim şirim açıktır ve söylediklerimin arkasındayım."

     Dink Ailesi'nden Tepki: Çok vahim bir suç, savcılar ne yapıyor?

     Dink ailesinin avukatı Erdal Doğan, Türüt'ün klibinin son birkaç gündür gündemde olmasına rağmen savcıların harekete geçmemesini eleştirerek "Bu memlekette savcılar ne iş yapar? Eğer görevini yapan savcıya yaşamı zehir ettiriliyor ve bundan da diğer savcılar korkuyorlarsa, bence etik olanı bıraksınlar bu görevlerini. Hukuk fakültesinden mezun olduklarında her biri içtikleri yeminleri hiç mi hatırlamazlar? Hiç mi görevlerini yapmadıklarından dolayı az da olsa rahatsız olmazlar? Bu yayınlar iki gündür kamuoyunda dolaşırken neden hiçbir işlem yapmazlar?" dedi. Şarkının "ırk ve dini kullanarak halkı TCK 214 maddesi gereğince suç işlemeye tahrik, tetikçi sanığın kendisini ve eylemini yani TCK madde 215 düzenlemesinde suçu ve suçluyu övme, TCK madde 216 halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, TCK 106. maddesine göre farklı düşünen, ve yaşayanları ölümle tehdit" suçlarını oluşturduğunu belirten Doğan, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi: "Bu ırkçı–faşist atmosfer farklı düşünen hepimizi hedefler. Dink ailesinin avukatları olarak elbette ki bu şahıslarla ilgili olarak gereken cezai ve hukuki başvuruları yapacağız fakat, artık bizler güven içinde bu memlekette savcılar ve hakimler de var diyebilmeliyiz."

     Vatan Gazetesi - (Kemal Göktaş-Alper Uruş-Yasemin Öngen)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770589
Online Ziyaretçi Sayısı:43
Bugünlük Ziyaret :1036

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.