24.11.2016 / Gülsin Onay Ezgilerle Vurguladı: Görev Hepimizin

Görev Hepimizin


    
“Görev Vakfı”, kendisini Türkiye’nin sanatçılarına adamış bir vakıf... Bu vakfa adını, değerli sanatçımız, Atatürkçü insan, gerçek yurtseverlerimizden Levent Kırca verdi.

 

     “Görev Vakfı”nın kültür sanat faaliyetleri kapsamında düzenlemiş olduğu “Gülsin Onay Belgeseli”nin ilk gösterimi, 22 Kasım akşamı “Pera Palas Oteli Salonu”nda davetlilere sunuldu.

 

     Ünlü gazeteciler Hıncal Uluç ve Necati Doğru, “Ulusal Kanal” Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan, “Aydınlık Gazetesi” Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, “Ulusal Kanal Yayın Kurulu” Başkanı E. Korg. İsmail Hakkı Pekin, E. Tümamiraller Cem Gürdeniz, Semih Çetin, Soner Polat, tiyatro sanatçısı Dilek Türker ve elbette “Vatan Partisi” Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu 200’e yakın seçkin bir sanatsever topluluğunun katıldığı gösterim öncesi, sıcak bir ortamda gerçekleştirilen bir de kokteyl verildi.

 

     İlk Sanatsal Eylemde Görev Başındayız

 

     Programın sunuculuğunu “Ulusal Kanal” Yapımcısı Gülgün Feyman Budak yaptı. Budak, açılış konuşmasında, “Bu akşam dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay’ın yapıtlarını dinlemenin gururunu ve hazzını yaşayacağız” diyerek bu anlamlı buluşmanın önemini şöyle vurguladı:

 

     “Görev Vakfı’, kendisini Türkiye’nin sanatçılarına adamış bir vakıf... Bu vakfa adını, değerli sanatçımız, Atatürkçü insan, gerçek yurtsevelerimizden Levent Kırca verdi. Bu büyük sanatçımızı sevgi ve saygıyla anıyoruz.”

 

     Feyman, sözü “Görev Vakfı” Başkanı Mustafa Pamukoğlu’na bıraktı. Pamukoğlu, “Görev Vakfı olarak çok önemli adımlar attık” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aydınlık Türkiye ve Bağımsız Türkiye şiarıyla yola çıkarak görev bayrağını omuzladık... Görev başında ilk sanatsal eylemimizle bugün karşınızdayız. ‘Kültür Sanat faaliyetleri olmazsa hiçbir şey olmaz’ ilkesiyle ilk sanatsal eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Bu geceyi hazırlayanlara, emeği geçen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Gülsin Onay’a özellikle teşekkür ediyorum. Bu projeyi gerçekleştiren Martı Zeyrek’e ve Yücel Ünlü’ye, projenin sanat danışmanlığını üstlenen Hayati Asılyazıcı’ya ayrıca teşekkür ediyorum. Nerede sosyal sorumluluk projeleri varsa, nerede kültür sanat faaliyetleri varsa ‘Görev Vakfı’ orada olacaktır.”

 

     Görkemli Piyano Resitali

 

     Daha sonra, “Gülsin Onay Belgeseli”nin yapımcısı Martı Zeyrek kürsüye gelerek böyle bir pojeyi gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını söyledi. Ardından, güçlü sanatçı Gülsin Onay’ın “Yüzünden Müzik Okunuyor” isimli 45 dakikalık belgeseli sunuldu. Salondakiler, başarılarla dolu bir sanat yaşamının belgeselini alkışlarken, sahneye Gülsin Onay geldi. Yedi parçadan oluşan piyano dinletisini sundu. Sanatçı, her parçasından sonra ayakta alkışlandı.

 

     Görkemli dinletiden sonra Mustafa Pamukoğlu Gülsin Onay’a, Hayati Asılyazıcı’ya ve Martı Zeyrek’e plaket ve çiçek verdi. “Aydınlık Gazetesi” Kültür Sanat Danışmanı Hayati Asılyazıcı tören sırasında şunları söyledi: “Dünyaca ünlü piyano sanatçımızın belgeseli, gelecek kuşaklar açısından müzik tarihimizin önemli bir çalışması olarak değer kazanmaktadır. İsmet İnönü’nün Cumhurbaşkanlığı döneminde gerçekleştirmiş olduğu ‘Üstün Yetenekli Çocuklar Yasası’ ‘Cumhuriyet Aydınlanması’na uzun yıllar büyük katkı sağlamıştır. ‘Üstün Yetenekli Çocuklar Yasası’, sağ hükümetler tarafından kaldırıldı. Bu çocuklar özel bir değerlendirme ile kayırma olmadan gönderiliyordu. Gülsin Onay da ‘Üstün Yetenekli Çocuklar Yasası’ndan yararlanarak eğitimini ‘Paris Ulusal Konservatuarı’nda tamamlamış ve birincilikle mezun olarak ülkemize dönmüştü. Şimdi dünyanın birçok ülkesinde Türkiye’yi temsil ediyor, resital ve konserleri ilgiyle izleniyor. İşte böyle bir sanatçının belgeseli ve Pera Palas’ta konuklar huzurunda vermiş olduğu resital söylediklerimin açık kanıtıdır.”

 

     Toplantı alkışlar içerisinde sona erdi. Herkeste aynı görev duygusu ve coşkusu vardı. Salonda bir sözcük adeta bütün seslerde büyüyerek yayılıyordu:

 

     “Görev var... Görev al... Gönüllü ol... Görev cephesine koş... Vatansever Cumhuriyetçi medya güçleniyor... Armağan olsun! Görev senin... Görev benim... Görev bizim... Hepimizin...”

 

     Gülsin Onya’ın Piyano Dinletisi

 

     - Ludwig van Beethoven (1770-1827) “Ayışığı” Sonatı do diyez minör, op.27 No. 2, I. Bölüm (Adagio sostenuto)

     - Johann Sebastian Bach (arr. Ferruccio Busoni) (1685-1750) Koral-Prelüd sol majör BWV 734

     - Frédéric Chopin (1810-1849) Nokturn mi bemol majör, Op. 9 No. 2, Nokturn fa diyez minör, Op. 48 No. 2

     - Robert Schumann (1810-1856) Abegg Çeşitlemeleri, Op. 1

     - Ahmed Adnan Saygun (1907-1991) Aksak Tartılar Üzerine op. 45 Prelüdler’den No. IV ve XII

     - Frédéric Chopin (1810-1849) Ballad No. 3 la bemol majör Op. 47 Etüd Op. 25 No. 6 Polonez la bemol majör Op. 53

     - Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) Türk Marşı (Sonat la majör KV. 331’den)

 

     Görev İletişim Gönülllüleri ve Görevlileri Vakfı

 

     Kısa adıyla “Görev Vakfı”nın, gazeteci yazar, mali müşavir Mustafa Pamukoğlu’nun başkanlığında 104 kişilik mütevelli heyeti bulunuyor.

 

     Vakfın isim babası ve manevi kurucusu 12 Ekim 2015 günü kaybettiğimiz usta oyuncu Levent Kırca...

 

     Basın, yayın ve iletişim alanlarında faaliyet yürüten “Vakıf”, eğitim, kültür ve sanat etkinliklerine ve çeşitli sosyal projelere de önderlik ediyor...

 

     Aydınlık Gazetesi - 24.11.2016, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798099
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.