26.12.2016 / Efsane Koroya Acı Veda

Kızıl Ordu Korosu


    
Sanatçılar, gazeteciler ve bakanlık yetkililerini taşıyan uçak düştü.

 

     Rusya’ya ait TU-154 tipi uçak Soçi’den havalandıktan kısa süre sonra düştü. Suriye’nin Lazkiye kentine giden uçakta 64’ü “Kızıl Ordu Korosu” üyesi 93 yolcu bulunmaktaydı.

 

     “Rusya Savunma Bakanlığı”na ait, 93 kişiyi taşıyan TU-154 tipi uçağın Soçi’den havalandıktan sonra “Karadeniz” üzerinde düştüğü bildirildi. Rusya’nın resmi haber ajansı “Tass”, Soçi kenti güvenlik birimlerine dayandırdığı haberinde, uçağın “Karadeniz” üzerinde düştüğünü duyurdu. “Rusya Savunma Bakanlığı” sözcüsü İgor Konaşenkov yaptığı açıklamada kıyıya 6 km mesafede bir yolcunun cesedine ulaşıldığını bildirirken, uçağın kalktıktan 2 dakika sonra radardan kaybolduğunu ifade etti. Konaşenkov, uçağın 05.25’te “Adler Hava Üssü”nden havalandığını, 05.27’de de radardan kaybolduğunu belirtti. “Savunma Bakanlığı” uçakta bulunan yolcuların listesini de kamuoyuna sundu. Uzmanlar, 64 “Kızıl Ordu Korosu” üyesi, gazeteciler ve bakanlık yetkililerinin bulunduğu uçaktan kurtulan olmadığını dile getirdi. “Rusya Savunma Bakanlığı” açıklamasının devamında arama kurtarma çalışmalarına 3 binden fazla uzmanın katıldığını duyurdu. Bakanlık, 27 geminin yer aldığı çalışmalar için 100 dalgıcın daha bölgeye gönderileceğini vurguladı.

 

     Putin’den Talimat

 

     Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gerçekleşen olayda yakınlarını kaybedenler için başsağlığı dilerken Başbakan Dmitriy Medvedev’e uçak kazasının soruşturulmasına yönelik devlet komisyonu kurma ve komisyona başkanlık etme talimatı verdi.

 

     “Rusya Dışişleri Bakanlığı” sözcüsü Mariya Zaharova ise sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajda telafisi imkansız bir kayıp yaşandığını kaydetti. “Facebook” hesabından açıklama yapan Zaharova, “Herkese başsağlığı diliyorum. Bu telafisi imkansız bir kayıp, zira onlar yerleri doldurulamayacak kişilerdi” diye yazdı.

 

     “Suriye’nin Dostları Hayatını Kaybetti”

 

     TU-154 uçağının “Karadeniz”de düşmesiyle ilgili dünya liderlerinden gün boyu açıklamalar geldi. Suriye resmi haber ajansı “SANA”ya göre Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Putin’e gönderdiği telgrafta “Rus TU-154 uçağının düştüğü haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Uçakta bizlerle ve Halep halkıyla zafer ve bayram sevincini paylaşmaya gelen dostlarımız bulunuyordu” ifadelerini kullandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ve Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan da “Kardeniz”de  yaşanan uçak kazası nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e taziye mesajı gönderdi.

 

     ……………………………………………………………………………

 

     Onuncu Yıl Marşını Söylemişlerdi

 

     “Sovyetler Birliği” döneminde kurulan ve ülkenin yaşadığı büyük dönüşüme rağmen varlığını kesintisiz olarak devam ettiren “Kızıl Ordu Korosu” 14 Haziran 2015’te “İstanbul Cemal Reşid Rey Konser Salonu”nda sahne almıştı.

 

     2015’teki konsere “Ceddin Deden” marşıyla başlayan topluluk, daha sonra “Ay Akşamdan Işıktır”, “Bu Hayat Çekilmez” ve “Onuncu Yıl Marşı” gibi eserleri Türkçe seslendirmişti. Koro’nun İstanbul’da seslendirdiği Türkçe parçalar büyük beğeni toplamıştı.

 

     Koro ilk Türkçe eserlerini 2008 yılında Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan “Kremlin Sarayı”nda İstanbul’dan gelen ve dünyanın en eski ordu askeri bandosu olan “Mehteran Takımı”yla birlikte “Ceddin Deden” ve “Genç Osman” marşlarını seslendirerek vermişti.

 

     Aydınlık Gazetesi - 26.12.2016, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798022
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :1244

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.