01.12.2016 / ‘Usta ile Balıkçısı’ Sahnede

Usta ile Balıkçısı


    
Harun Özakıncı’nın yazıp yönettiği, provaları “Bodrum Kültür Merkezi”nde yapılan “Usta İle Balıkçısı” oyunu “Bodrum Belediyesi”nin desteğiyle salı akşamı “Herodot Kültür Merkezi”nde sahnelendi.

 

     “Bodrum Belediyesi”nin desteğiyle gerçekleşen “Usta ile Balıkçısı” adlı oyun 29 Kasım Salı akşamı “Herodot Kültür Merkezi”nde oynandı. Harun Özakıncı’nın yazıp yönettiği oyunda “Halikarnas Balıkçısı” Cevat Şakir Kabaağaçlı rolünde Tarık Günersel var. Günümüzün bir araştırmacı-yazarı rolündeki Harun Özakıncı aynı zamanda çok benzediği “Paluko” Mustafa Esin’i canlandırıyor. Işık-efekt yönetmeni Selçuk Aydın, yardımcı yönetmen Özel Çağrı, sanat yönetmeni Funda Açıkbaş.

 

     Bilindiği üzere Bodrum’a sürgüne gönderilen Cevat Şakir Kabaağaçlı, Bodrum’un tarihini ve doğasını keşfederek, “Halikarnas Balıkçısı” adıyla yazdığı eserler sayesinde, “doğaya ve uygarlık birikimine sahip çıkılmasını” sağlamıştı. Oyun; “Halikarnas Balıkçısı”nın çabasındaki “doğa, uygarlık birikimi, bilim, katkı” değerlerini sergiliyor, bu dört değeri önemseyen herkesi Anadolu’nun müthiş zenginliklerine katkı coşkusunu duyumsamaya çağırıyor.

 

     Fırtına ve yağmura rağmen oyuna ilgi çoktu. Her sahne sonunda ve aralarda alkışlar yükseldi. Oyunda, “İyi ki Atatürk çıktı, emperyalizme karşı, bilimden yana” sözü üzerine alkış koptu. Paluko’nun oğlu Mazlum Esin ile torunu Mustafa Esin temsil sonunda tebrik ve teşekkürlerini belirttiler. “AKUT” dahil pek çok sivil toplum kuruluşu üyeleri de oyunu coşkuyla karşıladı.

 

     Selda Öztürk’ün röportaj yaptığı Günersel Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Kültür Müdürü Mükerrem Uyar ve Kültür Sorumlusu Melek Hastürk’e ve katkıda bulunan diğer kişi ve kurumlara teşekkür ederek “Tiyatro ömürler kazandırır” dedi.

 

     Belgesel YouTube’da...

 

     Ege odaklı filmler yapan Harun Özakıncı’nın “Halikarnas Balıkçısı” üzerine belgeseli, “Youtube”da, “Anadolu’nun Avukatı - Halikarnas Balıkçısı Belgeseli - Bölüm 1” adıyla ayrıca izlenebiliyor.

 

     Aydınlık Gazetesi - 01.12.2016, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798182
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.