10.02.2017 / Quartera’dan Tek Albümde Küba’dan Anadolu’ya

Quartera


     Dünya tarihinin en eski uygarlıklarının yaşadığı Anadolu topraklarının eşsiz melodilerini Küba ve Latin Amerika’nın sıcak ritimleriyle birleştiren “Quartera”, ilk stüdyo albümleri “Anatolian Side Of Cuba”“Sony Music Türkiye” etiketiyle bugün yayımlıyor.

 

 

     2009 yılında ilk albümü için çıktığı Amerika turnesinde dünyaca ünlü “Grammy” ödüllü davulcu Robby Ameen ile ilk kez aynı sahneyi paylaşan Emir Ersoy, “Quartera”yı kurma fikrini Ameen ile paylaştı.

 

 

     2013-2014 yıllarında Türkiye’de aynı sahneyi paylaşan Emir Ersoy ve Robby Ameen bu proje için bir araya geldiklerinde Ameen’in, “Dünya’nın sayılı bas gitaristlerinden Alain Perez’in de mutlaka bu grupta olması gerekiyor” fikri üzerine Ersoy, dünyaca ünlü ve sayılı müzisyenlerden oluşan “Quartera”nın kuruluş adımlarını atmış oldu. Emir Ersoy, “Quartera”nın etnik içeriğine en uygun müzisyen olarak ise Türkiye’den de ud, cümbüş, keman ve buzuki üstadı Altuğ Öncü’yü de gruba kazandı ve “Quartera”yı kurmuş oldu.

 

 

     Dünya müzik tarihinde çok özel yere sahip müzisyenlerin bir araya gelmesiyle oluşan “Quartera”, Emir Ersoy imzalı 8 yeni besteden oluşan ilk albümleri “Anatolian Side Of Cuba”“Ömer Göksel Studio”da kaydetti.

 

 

     “Quartera”nın “Anatolian Side Of Cuba” adını verdikleri ilk albümlerinde Doğu-Batı sentezinin yoğunluğu ve ateşli Latin ritimlerinin ud ve cümbüşle olan ahengi duyumsanıyor.


     Aydınlık Gazetesi - 10.02.2017, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797008
Online Ziyaretçi Sayısı:19
Bugünlük Ziyaret :1215

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.