18.05.2010 / Gaziantep Üniversitesi Türkiye Üçüncüsü

Gaziantep Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Türk Halk Oyunları Topluluğu

     “Gaziantep Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Türk Halk Oyunları Topluluğu” 10-12 Mayıs 2010 tarihlerinde “Harran Üniversitesi”nde düzenlenen “Üniversiteler Arası Halk Oyunları Türkiye Final Yarışması”nda geleneksel ve stilize dalda Türkiye üçüncüsü oldu.

     Akademik danışmanlığını “Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı” öğretim görevlisi Fatma Kılınç ve halk oyunları eğitmenliğini Turgay Kılınç ile Turgut Oğuz’un yaptıkları grup, geleneksel dalda “Dicle Üniversitesi” 100 üzerinden 92.40 puan ile Türkiye birincisi olurken, “Gaziantep” ve “Erzurum” Üniversiteleri 92.29 eşit puan ile Türkiye ikinciliğini paylaştı. Kural gereği eşitlik bozma neticesinde de üniversitemiz Türkiye üçüncüsü olurken, stilize dalda ise “Gazi Üniversitesi” birinci, “Kara Harp Okulu” ikinci oldu.

     Halkoyunları yarışması hakkında bilgi veren öğretim görevlisi Fatma Kılınç, kültürel değerlerimizin yaşatılmasında ve yayılmasında önemli bir işleve sahip olan, Türk halk oyunlarının, geleneksel uygulamalarının yanında sanat-estetik yorumlamalarını da yaparak, milli kültür varlıklarımızın üniversite gençliği tarafından algılanmasında önemli rol oynadığın söyledi. Kılınç, “Bu bağlamda topluluk üniversitemizin değişik bölümlerinden öğrencilerimizin katılımıyla çalışmalarına devam etmektedir. Üniversite içi ve dışında çeşitli etkinliklere de katılan topluluğumuzun üniversiteler arası yarışmalarda aldığı dereceler ve başarılar, topluluğumuzu desteklemeye gelen öğrencilerimize, Gaziantep Üniversitesi’ni temsil etmenin, haklı gururunu ve ayrıcalığını yaşatmıştır” şeklinde konuştu.

     http://baltalimani.com internet sitesinden alınmıştır. – 18.05.2010, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795140
Online Ziyaretçi Sayısı:42
Bugünlük Ziyaret :1084

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.