14.02.2017 / Piyanist Dengin Ceyhan Gözaltına Alındı!

Ceyhan, Dengin


    
Piyanist Dengin Ceyhan, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

 

     Piyanist Dengin Ceyhan öğle saatlerinde evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

 

     Dengin Ceyhan’ın sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, başlatılan yeni bir operasyon kapsamında gözaltına alındığı ifade ediliyor.

 

     Dengin Ceyhan Kimdir?

 

     Dengin Ceyhan 1991’de Antakya’da doğdu. Piyano derslerine 8 yaşında başladı. 2002’de “Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı”nda eğitimine devam etti. Piyano alanında Prof. Dr. Binnur Ekber ile çalışmaya başladı.

 

     Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığını yaptığı “Bodrum Gümüşlük Eklisia Müzik Festivali” kapsamında 2008 yılında Kemal Gekiç, Daniel Gortler, Stephen Gutman, Gülsin Onay ile aynı festivalin 2009 yılında ise Alexander Madzar, Emre Elivar, Misha Dacic ve Gülsin Onay ile çalıştı. “Antalya”, “Mersin”, “Samsun Devlet Opera ve Balesi” koro kadrosu sınavlarında eşlikçi olarak yer aldı. 2011 yılında “Başkent Üniversitesi”nde yapılan şan eşlik masterclass’ına Dr. Helga Dorsch ile çalıştı. “Hacettepe Üniversitesi”nde birçok konserin yanında, “TOBB Üniversitesi”nde, “Antakya Kültür ve Sanat Merkezi”nde, “Bodrum Eklisia”da, “İstanbul Süreyya Operası”nda konserler verdi. “Polifonik Korolar Şenliği”nde “Çukurova Senfoni Orkestrası Çocuk Korosu”na eşlik yaptı. 2014 yılında “PianoforSoma” etkinlikleri kapsamında Davide Martello ile Ankara, Eskişehir ve İstanbul’da konserler verdi. 2012 yılında konservatuvardan mezun oldu ve öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2012 ocak ayında “Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı” yüksek lisans sınavını kazandı.

 

     Ceyhan’ın Gözaltına Alınmasına Tepki Yağdı

 

     Dengin Ceyhan’ın göazltına alınmasına sosyal medyadan tepki yağdı.

 

     İşte o tepkilerden bazıları:

 

     Çiğdem Yumbul: Dengin Ceyhan ifadenin, iradenin, direnişin türlü türlü yolu olduğunu gösterdi bize. Piyanosundan döktüğü ezgilerle “Gezi”yi, “Soma”yı renklere boğdu, tek kelime etmeden ortak hayalimizi anlattı dinleyenlere... En son “KHK”larla üniversitelerden ihraç edilen hocalarının yanında durdu. Ve bugün gözaltına alındı. Yalnız değilsin, yalnız değiliz!

 

     Aydın Birkan Özkan: Arkadaşım, kardeşim piyanist Dengin Ceyhan gözaltına alınmış. Biz de korkup susacağız öyle mi? Derhal serbest bırakın!

 

     Elif Taşar: Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek arkadaşımızı, değerli akademisyen Dengin Ceyhan’ı gözaltına almışlar #DenginCeyhanYalnızDeğildir

 

     Rana Kılıç: Dengin Ceyhan Antakya’dan tanıdığım en tatlı müzik insanlarından biridir yani gözaltı için iki sebepten ikisini de karşılıyor (hatta belki Antakyalılığı bile sayılabilir) Hem güzel bi insan hem müzisyen niye dışarıda dursun ki!

 

     Berrin Kurgan Canaslan: Dengin çok özel çok kıymetli çok saygılı her konuda duyarlı ve hassas. Öyle üzüldüm ki ifade edemiyorum. Üreten paylaşan pırıl pırıl bir genç. Onu çok seviyorum çok endişeliyim.

 

     Emre Şen: Ya ne içler acısı bi durum be. Annesi duymasın diyeceğimiz temizlikte bi çocuğun peşinde polis gazete. Yazıklar olsun!

 

     http://haber.sol.org.tr sitesinden alınmıştır. - 14.02.2017, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796636
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1195

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.