22.02.2017 / 24. Troya Kültür Sanat Ödülleri Verildi

Troya Kültür Sanat Ödülleri


     Bakırköy’de 1992 yılında kurulan, ulusal kültürümüzü korumayı, yaşatmayı ve bu yolla çağdaş kültüre ulaşmayı ilke edinen “Troya Folklor Araştırmaları Derneği”, kurulduğu tarihten beri her yıl kültür ve sanat ödülleri verme geleneğini sürdürüyor.

 

     Ödüller; yıllarını kültürümüzü araştırmaya, zenginleştirmeye, gelecek kuşaklara bir kültür mirası olarak bozulmadan aktarmaya kendini adamış; uğraşlarını ve başarılarını çeşitli alanlarda sergileyerek çağdaş, demokratik, laik, aydınlanmacı kültürümüzün oluşumuna katkıda bulunmuş mücadeleci bilim insanı, sanatçı ve kurumlara veriliyor. 19 Şubat akşamı “Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Yerleşkesi”nde düzenlenen ödülün bu yılki töreninde, “Ayinesi İştir Kişinin” adlı müzikli folklorik gösterisi ve “Ahuzar Grubu” türküleri yer aldı. Ödüller sahiplerine Erol Manisalı ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından verildi. Sinema ve tiyatro sanatçıları Gülsen Tuncer ve Ender Yiğit’in sunduğu gecede ödül töreni sonrasında verilen kokteylde konukların Başkanlık sistemi için yapılacak referandum üzerine söyleştikleri gözlendi.

 

     Ulusal kültür birikimine Cumhuriyetçi yurtsever açıdan katkıda bulunan şu sanatçı ve aydınlara ödülleri sunuldu: Meriç Velidedeoğlu, Hasan Yükselir, Hasan Ali Toptaş, Sadık Üçok, Hüsamettin Subaşı, Metin Fındıkçı, Bihrat Mavitan, Mesut Güner, Dr. Doğan Kaya, Yeşim Ustaoğlu, Prof. Nurhan Tekerek, Fatih Portakal, İsmail Küçükkaya.


     Aydınlık Gazetesi - 22.02.2017, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797068
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :1217

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.