22.02.2017 / Oscar Adayları Açıklandı

Oscar Ödülleri


     Siyahi sinema oyuncuları, “Oscar Ödülleri” için ilk kez bu yıl tüm alanlarda yarışacak.


    
Siyahi sinema oyuncuları, ABD’nin Los Angeles kentinde 26 Şubat’ta verilecek “Oscar Ödülleri” için ilk kez bu yıl tüm alanlarda yarışacak.

 

     “Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi” tarafından 1929 yılında “Akademi Ödülleri” adıyla ilk defa dağıtılan ve sinema dünyasının en prestijli ödülleri kabul edilen “Oscarlar” için geri sayım başladı.

 

     Bu Yıl “Oscar”ı Jimmy Kimmel Sunacak

 

     “Oscar 89. Akademi Ödülleri”, 26 Şubat Pazar gecesi Los Angeles’taki “Dolby Tiyatrosu”nda komedyen Jimmy Kimmel’in sunuculuğundaki gecede sahiplerini bulacak.

 

     “Oscar Ödülleri”nde bu yılki aday oyuncular geçen sene yaşandığı gibi tamamı beyaz oyunculardan oluşmadı. Ödül tarihinde ilk kez siyahi sinema oyuncularının tüm alanlarda aday olması, ırkçılık suçlamalarına maruz kalan organizasyonun puan toplamasını sağladı.

 

     Üye çeşitliği bakımından da puan toplayan “Akademi”nin 683 üyesinden yüzde 46’sı kadın, yüzde 41’i siyahi Amerikalılardan oluştu.

 

     Denzel Washington “En İyi Erkek Sinema Oyuncusu Dalı”nda Aday

 

     Siyahi oyuncular, Denzel Washington “Fences”taki rolüyle “En İyi Erkek Sinema Oyuncusu”, Mahershala Ali “Moonligth”taki rolüyle “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu”, Ruth Negga “Loving”deki rolüyle “En İyi Kadın Sinema Oyuncusu”, Viola Davis “Fences”taki rolüyle “En İyi Yardımcı Kadın Sinema Oyuncusu”, Naomie Harris “Moonlight”taki rolüyle “En İyi Yardımcı Kadın Sinema Oyuncusu” ve Octavia Spencer de “Hidden Figures”teki rolüyle “En İyi Kadın Sinema Oyuncusu” kategorisinde aday gösterildi.


     Aydınlık Gazetesi - 22.02.2017, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797176
Online Ziyaretçi Sayısı:23
Bugünlük Ziyaret :1219

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.