22.03.2017 / Tedavisi Tiyatro Oldu

Şan, Kader


     Mersin’de 2 yıl önce sağ gözünde optik gliom hastalığı teşhisi konulan 24 yaşındaki Kader Şan, üniversite eğitimini yarıda bıraktı. Tedavi sırasında tiyatro oyunlarında rol alan genç kız, hastalığı bu sayede yeneceğine inanıyor. Şan, “Benim gibi hastalara hobilerini tavsiye ediyorum. Benim ilacım, kemoterapim tiyatro” dedi. Şan, tedavi sırasında tiyatro oyunlarında aldığı rollerle hayata daha sıkı tutunuyor.

 

     Bir yandan hastalığıyla mücadele ederken Mersin’de “Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu”na katılan Şan, 7 aylık çalışmanın ardından ilk kez sahneye çıktı. Kendisini kötü hissettiği günlerde bile provaları kaçırmayan Şan şöyle konuştu:

 

     “Hastalığın en büyük ilacı moral. Tiyatro ile uğraşınca stresten uzak oluyorum. Tedavimin en başında tiyatroya gelemedim ama keşke gelebilseydim. Daha önce tiyatroya başlasaydım belki de şu an hastalığı yenmiş olurdum. Hastalara hobilerini tavsiye ediyorum. Benim ilacım tiyatro.”

 

     6 bölüm ve tek perdeden oluşan “Çanakkale Destanından Kahramanlık Öyküleri” adlı oyunda askeri canlandıran Şan, oyun sonunda büyük alkış aldı.


     Aydınlık Gazetesi - 22.03.2017, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794058
Online Ziyaretçi Sayısı:25
Bugünlük Ziyaret :814

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.