18.03.2017 / Ali’m Yaşasaydı Öğretmen Olacaktı

Korkmaz, Ali İsmail


     “Haziran Ayaklanması”nda polislerin ve sivillerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz 23’üncü yaş gününde etkinliklerle anılacak.

 

     “Aydınlık”a konuşan anne Emel Korkmaz, “Ali’m yaşasaydı bugün 23 yaşına girecek ve öğretmen olacaktı. Artık binlerce Ali’m var” dedi.

 

     “Haziran Ayaklanması”na Eskişehir’de katılan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz yaşasaydı bugün 23 yaşına girecekti. O’nun düşlerini gerçekleştirmek için ailesi tarafından kurulan “Ali İsmail Korkmaz Vakfı” (ALİKEV) doğum gününde Ali’yi etkinliklerle anacak. Ali’nin memleketi Hatay’da yapılacak olan etkinlikte Aylin Aslım, Fırat Tanış, Teoman Kumbaracıbaşı’nın yanı sıra “Alikev Müzik Topluluğu”nu oluşturan gençler de sahne alacak. Etkinlikte, gelenekselleşen “Ali İsmail Korkmaz Ödülü” de sahibini bulacak.

 

     “Binlerce Ali’m Oldu”

 

     Anne Emel Korkmaz Ali’siz geçirdikleri 4 yılı “Aydınlık”a şöyle anlattı: “Bu Ali’siz geçirdiğimiz 4’üncü yıl. 4 yıldır Ali’nin doğum gününü O olmadan kutluyoruz. Ali yaşasaydı bugün 23 yaşına girecek ve öğretmen olacaktı. Binlerce öğrenciyi daha iyi bir dünya kurmaları için yetiştirecekti. Biz O’nun yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için bir vakıf kurduk. Binlerce öğrenciye burs veriyoruz. Benim binlerce Ali’m oldu. Ve ben biliyorum ki Ali bizi görüyor, yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için yaptıklarımızı gördükçe daha da mutlu oluyor.”


     Aydınlık Gazetesi - 18.03.2017, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794494
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :953

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.