18.03.2017 / Toprağın Türküsünü Söyleyen Aşık Veysel Anılıyor

Aşık Veysel


     Aşık geleneğinin 20. yy’daki en büyük temsilcisi ve halk ozanı Aşık Veysel, vefatının 44. yıldönümünde “Aşık Veysel’i Anma” konseriyle anılacak.

 

     “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Etkinlikler Müdürlüğü”nün düzenlediği etkinlikte Aşık Veysel’in türkülerinden oluşan bir seçki Can Deliorman ve Cengiz Özkan tarafından söylenecek.

 

     21 Mart tarihinde düzenlenecek olan etkinlik “Cemal Reşit Rey Konser Salonu”nda yapılıyor. Küçük yaşta gözlerini kaybeden ve kendisine uğraş bulunması için verilen sazla kendi tarzını yaratan Veysel; vatanseverlik, yaşam ve ölüm temalarını eserlerinde işledi. Çamşıhlı Ali ve Molla Hüseyin adlı saz ustalarından ders alan Veysel, Ahmet Kutsi Tecer’in teşvikiyle kendi türkülerini yazıp söylemeye başladı. Türkçenin sevgi, dostluk, kır çiçekleri ve toprak kokulu türkücüsü olarak en geniş kitlelerce sevilen Aşık Veysel’in deyişleri Hümeyra, Fikret Kızılok ve Esin Afşar gibi müzisyenlerce yeniden yorumlanıp düzenlendi. Bir dönem “Köy Enstitüleri” içerisinde hocalık da yapan sanatçı, uluslararası anlamda da birçok sanatçıyı etkiledi.


     Aydınlık Gazetesi - 18.03.2017, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797015
Online Ziyaretçi Sayısı:19
Bugünlük Ziyaret :1215

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.