23.03.2017 / Mücadelenin ve Barışın Senfonisi: Çanakkale

Atilla, Can


     Klasik müzikle deneyselliği birleştiren ve “New Age” müziğinin ülkemizdeki temsilcilerinden Can Atilla’nın “57. Alay - Gelibolu” senfonisi, uluslararası düzeyde saygın yapımcı firma “Naxos” aracılığıyla tüm dünyada satışa verildi.

 

     “Bilkent Senfoni Orkestrası”nın seslendirdiği 4 bölümlük çalışma 55 dakika uzunluğunda duygusal bir performans sunuyor. “57. Alay”ın tüm kahramanlarına ve “Çanakkale Savaşı”nda hayatını kaybeden tüm şehitlere adanan eser, Mustafa Kemal Atatürk’ün Anzak askerlerinin annelerine eşsiz seslenişine de yer veriyor.

 

     “Eser, ‘Çanakkale Savaşı’ Konulu Tek Senfonidir”

 

     Söz konusu çalışma hakkında “Aydınlık”a konuşan Can Atilla, çalışması hakkında şu bilgileri verdi: “Çanakkale Savaşı tüm savaşlar içerisinde günümüze dostluk, barış ve insanlığa dair mesaj veren bir mücadele... Senfoninin ilk bölümü ’57. Alay’ı ve ve komutanı Hüseyin Avni Bey’i anlatıyor. İkinci bölüm aşk, hasret ve kayıpların anlatıldığı acı dolu bir bölüm. Üçüncü bölümde Atatürk’ün sözleri yer alırken, dördüncü bölümde Anzakların ünlü şairi Le Gay Breton’un şiiri sunuluyor. Senfoni; bu kurgusuyla dil, din ve ırk ayrımı gözetmeyen bir dünya senfonisidir ve ‘Çanakkale Savaşı’ konulu yazılmış tek senfonidir.”

 

     Atilla, Atatürk’ün Anzak annelerine seslendiği bölüm hakkında da şöyle konuştu: “Bu anıtsal sözler, senfoninin adeta ruhu. Amerikan Soprano Angela Ahıskal tarafından İngilizce seslendirilen bu efsanevi hitabet oldukça dramatik bir şekilde yansıtıldı. Şehit düşmüş askerlerin annelerinin yaşadığı ızdırap, yaylı enstrümanların sürekli olarak yükselişleriyle betimlendi.”


     Aydınlık Gazetesi - 23.03.2017, Perşembe (Ilgaz Yalçın Fakıoğlu)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794574
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :971

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.