28.03.2017 / DT Sahneleri 6 Ayda 1,5 Milyon Seyirciyi Ağırladı

Devlet Tiyatroları


     “Devlet Tiyatroları” Genel Müdürü Nejat Birecik, “Dünya Tiyatro Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Martı” oyununda Anton Çehov’un Nina’ya “Hayat kaba” dedirttiğine işaret ederek, “gündelik hayatın kabalığını ancak sanatın ve tiyatronun inceltebileceğini” söyledi.

 

     “Kültür ve Turizm Bakanlığı”nın 28 yıl aradan sonra 3-5 Mart’ta “Milli Kültür Şurası”nı gerçekleştirdiğini belirten Birecik, Şuranın “Dünyanın iyiliği için Türkiye” sloganıyla yapıldığını, kendisinin de bunu, “İnsanlığın iyiliği için sanat ve tiyatro” şeklinde değiştirdiğini ifade etti. Birecik, “Sanat doğru kullanıldığında savaşları bile durdurabilir” dedi.

 

     “Dünya Tiyatro Günü” nedeniyle 23 oyunun ücretsiz olarak sahnelendiğini bildiren Birecik, etkinliklerle 8 bin kişinin ücretsiz tiyatro izlemesinin sağlandığını belirterek şunları söyledi:

 

     “Ülke genelinde 1 Ekim’den bu yana, 12 yerleşik ve 12 turne sahnesi olmak üzere toplam 65 sahnede gerçekleştirilen temsillerle 1,5 milyonun üzerinde seyirciye ulaştık. Tüm oyunlarımız yüzde 95’in üzerinde ortalamayla kapalı gişe sahneleniyor. Her yıl ortalama 80 ile gidiyoruz.”

 

     Birecik, “Sanat ve tiyatrolar üzerinden siyaset devşirmeyi amaçlayanlara” ise bu tutumdan uzak durmalarını önerdi.

 

     Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise mesajında, “Tiyatro sanatına gönül veren bütün yazarlarımızın, tiyatro eleştirmenlerimizin, yönetmenlerimizin, oyuncularımızın, tiyatro sanatçılarımızın ve tiyatroseverlerimizin ‘Dünya Tiyatro Günü’nü kutluyorum” dedi.


     Aydınlık Gazetesi - 28.03.2017, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794526
Online Ziyaretçi Sayısı:37
Bugünlük Ziyaret :959

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.