12.12.2016 / 10. Vurmalı Çalgılar Festivali’nde Tüm Engeller Aşıldı

Vurmalı Çalgılar Festivali


    
“Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası”nda çalan Dinçer Özer öncülüğünde 10.’su yapılan festival, bu yıl “Dünya Engelliler Haftası”na denk düşürüldü.

 

     Festival; engellisi engelsiziyle, müzik öğretmenleri eşliğinde yüzlerce gencin yoğun emek ürünü başarılarıyla herkeste coşkuyu gün yüzüne çıkardı. Ama o ne coşku, başarmaktan duyulan o nasıl bir sevinç! Salonu kırıp geçirdiler.

 

     “Mersin Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı”nın vurmalı çalgılar topluluğunu seyredip dinlemek başlı başına bir olay... Sanki sorunun kendilerinde değil, kendini engelsiz sananlarda olduğunu gösterdiler. “Hacettepe Üniversitesi Tımbıka Ritim ve Çocuk - Gençlik Halk Dansları Topluluğu” komplike bir gurup, ne ararsanız var. “Adıyaman Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi”, “Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi”, “İstanbul Bahçeli Anadolu Lisesi”, “Ankara Nesibe Aydın Ortaokulu”, Trabzon Sürmen Yardımlaşma Vakfı Özel Eğitim Merkezi” vurmalı çalgılar toplulukları hep bir arada bize müziğin değiştiren ve geliştiren gücünü gösterdiler. Dinçer Özer, Soner Özer, Hakan Yağuş, Can Kıyıcı çok yeni bir müzik aleti Kahon ile konser verdiler. Bunu tanınmış darbukacı Suat Borazan’ın konseri izledi. Festivalin uluslarası konuklarının konserleri hepimizi heyecana boğdu. Gene yeni bir müzik aleti Vibrafon ile Luis Camacho Montealegri solo yaptı. Azerbeycanlı Natık Şirinov Ritim Topluluğu olağanüstüydü. Festivalin sonunda 110 kişilik ritim orkestrası final gösterisinde, seyirciler artık seyirci değil, alkışlarıyla topluluğun bir parçası oluyordu. Gecenin sonunda hepimiz, Dinçer Özer ve arkadaşlarının büyük başarısını paylaşmış, yarınlara müzikle dipdiri yürüyoruz.

 

     Aydınlık Gazetesi - 12.12.2016, Pazartesi (Sadi Taneri)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798162
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.