03.04.2017 / Baba Sahne Açıldı

Şevket Çoruh - Müjdat Gezen


     Sinema ve dizi oyuncusu Şevket Çoruh, tamamen kendi yatırımı olan ve İstanbul’un kültür sanat hayatına büyük emeklerle kazandırdığı “Kadıköy”deki tiyatrosu “Baba Sahne”yi, 10 yıl önce hayatını kaybeden usta oyuncu Savaş Dinçel’in 75’inci doğum gününde açtı.

 

     Çok sayıda ünlü ismin katıldığı gecede “Baba Sahne”nin perdelerini, Savaş Dinçel’in torunu ve öğrencilerinin çocukları açtı. Sunuculuğunu, Şevket Çoruh’un yakın dostu, Dinçel’in eski öğrencilerinden İlker Ayrık’ın üstlendiği açılış gecesinde, usta oyuncunun doğum günü sahnede kutlandı. Öğrencileri sahnede, Savaş Dinçel’in “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” oyununda seslendirdiği ve sözleri kendisine ait olan “Bir Sanatkar Asla Ayı Değildir” şarkısını söyledi. Daha sonra Dinçel’in doğum günü pastası kesildi.

 

     Savaş Dinçel için özel olarak hazırlanan video gösteriminin ardından, her yıl aynı tarihte “Müjdat Gezen Sanat Merkezi” öğrencileri tarafından tiyatro alanında verilen “Savaş Dinçel Ödülleri” de 10. kez sahiplerini buldu. “En İyi Kadın Oyuncu” seçilen Demet Evgar, ödülünü Mustafa Alabora’dan alırken “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü Aliye Uzunatağan, Erdal Beşikçioğlu adına menajerine takdim etti. “En İyi Yazar” ve “En İyi Yönetmen” ödüllerini kazanan Ferhan Şensoy, oyunu nedeniyle geceye katılamazken ödüllerini Şensoy adına “Ortaoyuncular”ın müdürü Mustafa Gültekin aldı.


     Aydınlık Gazetesi - 03.04.2017, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796168
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1173

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.