06.04.2017 / Kundakçı: Çok Pişmanım

Yanan Kapı Sanat Merkezinde Sergileniyor
Yanan Kapı Sanat Merkezinde Sergileniyor


     İstanbul’un Kadıköy ilçesinde “Müjdat Gezen Sanat Merkezi”ni (MGSM) kundaklayan Mehmet Ali Aligül’ün yargılanmasına başlandı. “Mala zarar verme” ve “kasten yangın çıkarma” suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Aligül, amacının binayı yakmak olmadığını, bu eylemi gerçekleştirdiği için pişman olduğunu belirtti.

 

     “Zoruma Gitti”

 

     Olay günü sosyal medya üzerinden Müjdat Gezen’in bir televizyon kanalında yayınlanan söyleşisini gördüğünü söyleyen Aligül, ifadesinde şunları söyledi:

 

     “Osmanlı sultanlarından 2. Abdülhamid Han ve torunu olduğunu söyleyen bir bayan hakkında uygunsuz sözler sarfedince bir anda öfkelendim. Zoruma gitti. Konuşmada geçen bayanla herhangi bir tanışıklığım ve yakınlığım olmasa da tam olarak anlatamadığım bir his altında ‘Kadıköy İlçesi”nde bulunduğunu bildiğim ‘Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ binasının bulunduğu yere arabamla gittim.”

 

     Mahkemede Özür Diledi

 

     Duruşma salonunda bulunan bilgisayarlarda olay anına ait güvenlik görüntüleri izlendi. İzlenen görüntülere ilişkin görüşü sorulan sanık Alagül, “Amacım binayı yakmak değildi, böyle bir eyleme karıştığım için çok pişmanım. Sizden ve Türkiye’den özür diliyorum” dedi.


     Aydınlık Gazetesi - 06.04.2017, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795079
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1075

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.