02.04.2017 / Çocuklar Operadan Ne Anlar?

Köye Sanat


    
Antalya’nın Elmalı ilçesindeki “Bayralar” mahallesinde bulunan ve 10 köyden taşımalı öğrencinin geldiği “Durmuş Yener Ortaokulu”nda “Antalya Devlet Opera ve Balesi” (ANTDOB) sanatçıları tarafından dün verilecek konsere, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü” izin vermedi.

 

     Okulun müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, öğretmenliğe ilk başladığı ve 3 yıldır görev yaptığı “Bayralar”da, köylülerin de içinde olduğu 40-50 civarında sosyal etkinlik yaptıklarını belirtti. Dayıoğlu, “Birebir ilçe Milli Eğitim Müdürünü arayarak, izin reddinin nedenini öğrenmek istedim. Elmalı İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Recep Akalın, ‘Hocam daha müziği bilmeyen çocuklar operadan ne anlar?’ diyerek, bu etkinliğe izin vermediğini söyledi. Beynimden vurulmuşa döndüm, ciddi anlamda şoka girdim. Kendisinin bir eğitimci olduğunu hatırlattım, bu talihsiz cümlenin arkasında olup olmadığını sordum. Çünkü yanlışlıkla, sinirlenmiş de söylemiş olabilir. ‘Hayır hocam izin vermiyorum. Olay bitmiştir benim için. Benimle polemiğe girme’ dedi” diye konuştu.

 

     İlk Defa Piyano Gördüler

 

     Öğretmen Dayıoğlu, olaya ilişkin sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımında da Nisan 2012’de yine “ANTDOB” sanatçıları tarafından gerçekleştirilen “Bir Piyano Dört Solist” etkinliğinin köy çocukları tarafından ilgiyle izlendiğini, 10 köyden çocukların müzikli tiyatro sanatıyla ilk defa piyano gördüklerini de anlattı.

 

     Recep Akalın ise “Biz resmi kurumuz, üstlerimizden izin almadan açıklama yapamıyoruz” demekle yetindi.

 

     Milliyet Gazetesi - 02.04.2017, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797045
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1215

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.