12.04.2017 / Tiyatro Şenay’dan Sanatçıya Eleştiri: Nefertiti Silifke’de

Tiyatro Şenay


     “Tiyatro Şenay”,
tiyatro sezonunun sonuna yaklaşılırken yepyeni bir komedi sahneye koyuyor! Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazıp Onur Şenay’ın yönettiği, Nur Gürkan’ın tek kişilik performansı “Nefertiti Silifke’de”, sanatçıların çektiği zorlukları yansıtırken, insanların birbirinden kopmaya başladığı bu zorlu dünyayı farklı bakış açısıyla ti’ye alıyor.

 

     Yıllardır maddi sorunlarla boğuştuğu için performans sanatına yönelen ama yaptığı iş dansözlük olarak görülen resim ve heykel sanatçısı Canan Yolcu’nun hayat artık canına tak etmiştir. Ve insanların dikkatini çekecek yeni bir şeyler yapmaya karar verir. Toplumsal ilişkilerin köle-efendi ilişkisine döndüğü bir dünyada insanları sanata tutunarak ortak bir dilde buluşturmaya yönelir. Belediyenin düzenlediği ev kadınları sergisi için yaptığı heykelle hiç ummadığı bir şekilde ülkenin gündemine düşer. Kendisini, hep eleştirdiği o popüler kültürün tam da ortasında bulan Canan da işte şöhret sarhoşudur. “Nefertiti”nin komik ve bir o kadar da düşündüren hikayesi, tiyatroseverleri bekliyor.

 

     Işık tasarımı Sinan Arslan, özgün müzikleri ise Sanayi Mutlu tarafından hazırlanan oyunun fotoğraflarını Uğur Şenay çekti ve afişini hazırladı. “Tiyatro Şenay”ın tek perdelik yeni oyunu “Nefertiti Silifke’de”, 18 Nisan’da “Gayrettepe KATS”ta sahne alıyor.


     Aydınlık Gazetesi - 12.04.2017, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794923
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :1047

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.