15.04.2017 / Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali 25 Nisan’da

25.04.2017 / Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali


     “Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü”
nden yapılan açıklamaya göre, “Ankara DT”nin ev sahipliğinde 13’üncüsü düzenlenecek olan “Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali”nin hazırlıkları tamamlandı. Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nda dünya çocuklarının buluşmasıyla Türk tiyatrosunun yurt dışına açılımını sağlamak, yurt dışındaki gelişmeleri izlemek amacı güdülen etkinlik, konuk tiyatro grupları ve farklı okullardan gelen yüzlerce minik sanatseverin “Anıtkabir”i ziyaretiyle 25 Nisan’da başlayacak.

 

     30 Nisan’da sona erecek etkinlikte Türkiye’den 15, yurt dışından 8 olmak üzere toplam 23 farklı oyun sahnelenecek. “Festival”, “DT Macunköy Tesisleri”nde birbirinden farklı etkinliklerle sürecek. Binlerce küçük hanım ve küçük beyin izleyeceği festivalde İtalya, Rusya, İspanya, Kosova, Şili ve Yunanistan’dan 8 yabancı topluluk, Türkiye’den 10 yerli toplulukla 13 farklı sahnede 102 temsil verecek.

 

     İtalya’dan “Kütük Ev” ile “Hana ve Momo”, Rusya’dan “Mutabor Sirki”  ve “Mechanicus”, İspanya’dan “Guguklu Saat”, Kosova’dan “Bu Benim”, Şili’den “Micromundo” ve Yunanistan’dan “Zürafa” isimli çocuk oyunlarının sahneleneceği etkinliklerde Türkiye hem “DT” hem de “Şehir Tiyatroları”nın oyunlarıyla yer alıyor. “Ankara DT”, “Tiyatro Makinesi”ni, “Alice Harikalar Diyarında”yı, “Fırtına”yı, “Canım Ailem”i, “Ben ve Sen”i ve “Arkadaş”ı; “İstanbul DT”, “Savaş Çiçekleri”ni; “İzmir DT”, “Ayışığı Sirki”ni, “Van DT”, “İMBÖ”yü; “Adana DT”, “Ali Baba ve Kırk Haramiler”i; “Trabzon DT”, “Define Adası”nı; “Erzurum DT”, “Sihirli Sirk”i; “Bursa DT”, “Küçük Kara Balık”ı; “Antalya DT”, “Benim Güzel Pabuçlarım”ı; “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları” ise “Hansel ile Gratel”i minik sanatseverlerin beğenisine sunacak…


     Aydınlık Gazetesi - 15.04.2017, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798323
Online Ziyaretçi Sayısı:39
Bugünlük Ziyaret :1250

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.