01.05.2017 / Sanat Sevgisi Aşılamak İçin Yola Çıktılar

Sanat Sevgisi Aşılayacaklar


     “Galatasaray Lisesi Sanat Kulüpleri”nden 50 öğrenci, bu yıl sekinci kez sanat sevgisini çocuklara aşılamak amacıyla Anadolu’yu ziyaret edecek.

 

     Sosyal sorumluluk proje sorumlu öğretmeni Zekeriya Çakmak öncülüğünde hazırlanan projede görev alanlar, gittikleri okullarda öğrencilere temel sanata giriş dersleri verecek. “Galatasaray Lisesi” öğrencilerinin bu seneki durağı Isparta’nın “Yeşilköy İlköğretim Okulu” olacak. Dört gün sürecek proje kapsamında öğrenciler, önceki akşam yola çıktı.

 

     Amaç Sanatı Sevdirmek

 

     Heyecanlı olduklarını belirten öğrencilerden “Müzik Kulübü” Başkanı Ozan Er, “Aydınlık”a projeyi anlattı. Er, projenin amacının öğrencilere sanatı sevdirmek olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Tiyatro, fotoğrafçılık, edebiyat, müzik, halk oyunları, plastik sanatlar kulübü ve tango kulübü öğrencileri olarak ekipmanlarımızla atölyelerde bildiklerimizi diğer çocuklara öğreteceğiz. Gideceğimiz okulda yüz çocuğa temel sanat eğitimi ve kulüp aktiviteleriyle ilgili bilgiler veriyoruz. Zekeriya Çakmak öğretmenimiz önderliğinde yaptığımız projede amaç ülkemizin çocuklarını sanata teşvik etmek. Çocuklar sanata başlangıç yapsın ve sanatı sevsinler. Bu senede Isparta’nın ‘Yeşilköy İlköğretim Okulu’ndayız. ‘Galatasaray Eğitim Vakfı’ ve mezunların yardımıyla oluşan bütçe sayesinde projeyi gerçekleştiriyoruz.”

 

     “Galatasaray Lisesi” sosyal sorumluluk proje sorumlusu öğretmeni Zekeriya Çakmak, “Öğrencilerin az olanaklarla neler yapabilecekleri göstermek ve onları geliştirmek istiyoruz” dedi. Çakmak şöyle devam etti: “Ortaokul düzeyindeki öğrencilerle atölye çalışması yapacağız. Resim, fotoğraf, şiir, tango gibi değişik alanlarda öğrencilerle çalışma yapacaklar. Amaç çocukların az olanaklarla neler yapabileceğini göstermek ve onları geliştirmek. Ayrıca gittiğimiz okullarda çocuklara kırtasiye yardımı da yapıyoruz.”


     Aydınlık Gazetesi - 01.05.2017, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794658
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :994

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.