22.07.2014 / ‘Sanata Evet, İhaleye Hayır’

Sanata Evet İhaleye Hayır


     “Başkent Dayanışması - Ben Ankara” önderliğinde çok sayıda kitle örgütü “Akün” ve “Şinasi Sahneleri”nin satış ihalelesini “Akün Sahnesi” önünde protesto etti. İhale, yeterli katılım sağlanamadığı için yine iptal edildi. “Başkent Dayanışması” üyeleri, eylemde “Sanata evet, ihaleye hayır” sloganları atarak, küçük bir tiyatro gösterisi sundular. “Kentten bir belleğin daha silinmeye çalışılmasına, bağlarımızı kopartmaya çalışanlara söyleyecek sözümüz var. ‘Akün’ ve ‘Şinasi’ ranta kurban edilemez” diyen “Başkent Dayanışması”, tüm vatandaşları sanat kurumlarının kapatılmasına karşı çıkmaya çağırdı.

 

     “İşçi Partisi” Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil “Emek İnşaat’ eski ‘Emekli Sandığı’na bağlı, sürekli sanat kurumlarının tepesinde kılıç sallayan bir kurumdur. Bu yapılanlar tamamen ‘AKP’ zihniyetinin tehdididir. Biz ülkemizi, milletimizi aydınlatmaya devam edeceğiz. Bunların amacı sanat kurumlarının mal varlığını, sanatını bitirmektir” dedi.

 

     “Devlet Tiyatroları” sanatçısı Şahin Ergüney ise “Akün Sahnesi’ ve ‘Şinasi Sahnesi’ nam-ı diğer ‘Çağdaş Sahne’nin hepimizin yaşamında unutulmaz yerleri var. İlk tiyatroyu orada seyrettik, ilk sinema için sevdiğimizle orada randevulaştık. Dostlarımızla anılarımızı bıraktık koltuklarına, sıralarına. Şimdi ‘Akün’ ve ‘Şinasi Sahnesi’ bütün anılarımızla birlikte satışa çıkartılıyor. Kentten bir bellek daha silinmeye çalışılıyor” diye konuştu.


     Aydınlık Gazetesi - 22.07.2014, Salı (Osmancan Gürdoğan)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798144
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.