28.06.2016 / ‘Hayat Ağacı’ Kaz Dağı’nda Filiz Veriyor

Gün Dönümü Şenliği


     Temiz Bir Doğa, Aydınlık Bir Gelecek İçin…

 

     Asya, Avrupa, Amerika ve Anadolu’da farklı inançlardan tüm halkların sevinçle karşıladığı, Türkiye’de uzun yıllardan beri unutulmuş bulunan “Gün Dönümü Şenliği”, Çanakkale’de kutlandı.

 

     “Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği”nin 19 Haziran günü dernek merkezinde düzenlediği sergi, söyleşi ve atölyelerle başlayan “Temiz Bir Doğa, Aydınlık Bir Gelecek İçin Gün Dönümü Şenliği - 2016 / Yaz”, “Gönülden Dile Müzik Topluluğu”nun verdiği “Yaz Türküleri Konseri”yle sürdü. Şenlik, “Kazdağı Sofrası”yla sona erdi.

 

     “Kazdağı Koruma Derneği”, geçen Aralık ayında da “Gün Dönümü / Kış”ı hem dernek merkezinde hem de Kazdağı köylerinden “Koşuburnu Türkmenleri Köyü”nde kutlamıştı.

 

     ……………………………………………………………

 

     Takas Pazarı, Söyleşi - Masal

 

     Çeşitli STK’ların destek verdiği, “Kaz Dağı Korıma”nın Küçükkuyu’daki dernek merkezinde düzenlenen şenlik, “Kaz Dağı’nın Değerleri” konulu fotoğraf ve şiir sergisiyle başladı. Mustafa Seyit Sutüven, Ömer Bedreddin Uşaklı, Sabahattin Ali, Ahmet Uysal gibi şairlerin “Kaz Dağı” temalı şiirlerinin eşlik ettiği sergide, yine “Kaz Dağı”nın doğasından ve gündelik yaşamından çeşitli kareler yer aldı. Şenlikte tüketim karşıtı bir etkinlik de ilgi çekti. Evlerdeki ihtiyaç dışı giysi, kitap, ev eşyası gibi ürünler, dernek bahçesinde kurulan takas pazarında değiş tokuş edildi.

 

     “Kaz Dağı”nın masalcı ablası Muteber Yüğnük’ün kolaylaştıcılığında gerçekleşen söyleşi-masal atölyesinde de katılımcılar kendi kişisel masallarını anlattılar.

 

     Şenliğin ikinci bölümünde ise “Gönülden Dile Müzik Topluluğu”nun verdiği “Yaz Türküleri Konseri” vardı. Dernek merkezi olarak kullanılan eski bir zeyinyağı fabrikasında gerçekleşen konserde dinleyicilerin de zaman zaman koro oluşturarak katıldığı yöre müzikleri, deyişler, zeybek havaları ile klasik ve popüler türkü ve şarkılar icra edildi.

 

     ……………………………………………………………


     Aydınlık Gazetesi - 28.06.2016, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795475
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1121

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.