23.05.2017 / Kalbinin Ritmini Dansla Düzenle

Kalbinin Ritmini Dansla Düzenle


     “İstanbul Kadıköy Moda Sahili”nde “Moda Dans Okulu” öncülüğünde yapılan dans gecesi etkinliği başladı. Her yıl yaz aylarında düzenlenen etkinlik dansseverler için çarşamba gecelerinin vazgeçilmezi haline geldi. Açık havada, “Moda Dans Okulu” öğrencileri ve eğitmenleri eşliğinde her yaştan yurttaş, dans etmenin tadını çıkarıyor. Etkinlik kapsamında salsa, bachata, tango, oryantal ve hip-hop gibi danslar yapılıyor.

 

     Asker Uğurlaması

 

     Dans okulunun kurucusu ve eğitmeni Muhittin Gürkaynak, dansın iyileştirici bir etkisi olduğunu belirterek, “Dans sadece salona ait değildir. Açık havada da yapılabilir. Sosyal medya üzerinden de çağrı yaptık. İnsanlar çocuklarını alıp geldiler. Etkinlik, ücretsiz olarak yapılıyor” dedi.

 

     Etkinliğin yaz boyunca süreceğini belirten Gürkaynak, şöyle devam etti: “Dansla stres gibi sorunların altından kalkabileceğimizi görüyoruz. Engelli engelsiz herkesin dans ettiği bir ortamdayız. Halay çeken de oluyor, evlenen çiftleri de kutluyoruz, asker uğurlaması da yapıyoruz. Dans etkinliklerine sadece parası olan insanların değil, olmayanların da katılabileceği bir ortam oluştu. Havalar bozana kadar etkinliği devam ettireceğiz. Dans; dil, din, ırk ayrımcılığını ortadan kaldıran faktörlerin başında.” Dans edemeyeceğini düşünenlere de seslenen Gürkaynak, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Dans, atan bir kalbin, ritim verdiği her adımdadır.”


     Aydınlık Gazetesi - 23.05.2017, Salı (Yılmaz Yıldırım)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796216
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1177

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.