27.05.2010 / Manga Elenebilir!


     Dikkat! Eurovision’daki oylama sistemi değişti.

     Oslo’da düzenlenen “55. Eurovision Şarkı Yarışması”nda “Manga Grubu”, “We Could Be The Same” adlı parçasıyla 2. yarı finalde 17. sırada Türkiye’yi finale taşımak için yarışacak. Dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var: O da oylama sisteminin değişmiş olması...

     Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak olan yarışmayı, “TRT” de canlı olarak ekranlara taşıyacak.

     Eski sistemde tüm şarkılar sahne aldıktan sonra oylama başlatılıyor ve belirtilen süre sonunda sonuçlar alınıyordu. Bu yıl ise ilk şarkının başlamasıyla birlikte oylama da başlayacak.

     “Manga” son sırada sahne alacak ve “Manga”nın şarkısının tamamlanmasıyla birlikte oylama da son bulacak.

     Bu nedenle yurtdışında “Manga”ya oy vermek isteyenlerin “Manga”nın sahne almasını beklemeden ilk sıradaki ülkenin şarkıyı söylemeye başlamasıyla birlikte oy vermesi gerekiyor.

     Çok sayıda iddialı ülkenin yer aldığı ikinci yarı final grubunda “Manga”nın kötü bir sürpriz yaşamaması için izleyicilerin buna dikkat etmesi gerekiyor.

     Bu konuda görüşlerini belirten “Manga”nın solisti Ferman Akgül de bu konuda uyarılarda bulundu ve 2. yarı finalde 17. ve en son olarak sahneye çıkacaklarını belirterek, oylamanın ilk sıradaki ülkeden başlayacak olmasının bir dezavantaj olduğunu söyledi.

     Oy vermek için 10 dakikalık bir süre kalacağını anlatan Akgül, ekran başındakilerin “Manga” sahneye çıkmadan önce oy vermeye başlamalarının çok önemli olduğunu da vurguladı.

     Avrupa’da yaşayan Türklerin desteklerini beklediklerini ifade eden “Manga Grubu”nun diğer üyeleri de finale kalmak için en iyi şekilde Türkiye’yi temsil edeceklerini açıkladı.

     150 Milyon Kişi İzleyecek

     Tüm Avrupa’da 25 ülkenin resmi televizyonlarının yapacağı canlı yayında, 2. yarı finalin yaklaşık 150 milyon insan tarafından izleneceği tahmin ediliyor.

     Grubun vokalisti Ferman Akgül, “Yaşam Döngüsü” meydanında dün yaptığı açıklamada beklediklerinden daha az stresli bir hafta yaşadıklarını belirterek “Yarın 2. yarı finale katılıyoruz. Bu yıl yarışmaya katılan tek Rock grubuyuz. İnsanların bize ilgisi biraz daha farklı ve olumlu. Bu bizi daha çok motive ediyor” diye konuşmuştu.

     Akgül, “En çok favori ülkenin bulunduğu grupta yarışacağız. Azerbaycan, Ermenistan, İsrail, Danimarka ve İsveç gibi ülkeler çok iddialı. Yarışmada çok iyi bir sonuç elde edeceğimize inanıyoruz” dedi.

     Gazete Vatan - 27.05.2010, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770455
Online Ziyaretçi Sayısı:41
Bugünlük Ziyaret :1025

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.