01.12.2009 / Yetimhaneden Artık Balerin de Yetişecek

Yetimhaneden Artık Balerin de Yetişecek


     “Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı” ile “Kültür ve Turizm Bakanlığı” ilginç bir ortak çalışma yapıyor. Yurtlarda kalan çocukların yetenekleri keşfedilecek. Balet, balerin ve koro sanatçısı olmaya yatkın olanlar özel olarak eğitilecek.

     “Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı” ile “Kültür ve Turizm Bakanlığı” arasında imzalanacak protokolle, “Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumları”nda (SHÇEK) kalan çocukların sanatçı yönleri keşfedilecek. Yetenekli çocuklara, “Ankara Devlet Opera ve Balesi”nde eğitim verilecek. “SHÇEK” yurtlarından geleceğin koro sanatçısı, müzisyen, balerin ve baletleri çıkacak.

     “Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü”nün gözetiminde hayata geçirilecek proje kapsamında, “SHÇEK”e bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar arasından yetenekli olanlar belirlenecek. Bu çocuklar, ses, müzik ve bale öğrencisi olarak gruplandırılacak ve profesyonel eğitim verilecek.

     Tüm İllere Uygulanacak

     Çocuklar yalnızca eğitim almakla kalmayacak, ayrıca “Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü” tarafından organize edilen tüm gösteri ve konserleri ücretsiz izleyebilecek. Uygulama, önce pilot bölge olarak seçilen Ankara’da başlayacak. Çocukların koro ve bale eğitim materyallerinin ücretsiz olarak verilmesinden “Ankara Devlet Opera ve Balesi”, ulaşımlarının sağlanmasından ise “SHÇEK” sorumlu olacak. Yetenekli çocuklar, konservatuvar ve güzel sanat liseleri için hazırlık eğitimi de alacak ve meslek sahibi olmaları da hedeflenecek.

     Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, çocukların yararına her projeye destek verdiklerini belirterek şöyle dedi: “Yurtlarda kalan çocuklarımız arasında inanılmaz yetenekli olanlar var. Hayata geçecek bu proje sayesinde, geleceğin sanatçılarını keşfetmiş olacağız. Konservatuvar ve güzel sanat liselerine hazırlanarak meslek sahibi de olabilecekler. Ayrıca sanatsever olarak yetişip çok yönlü olabilmeyi öğrenecek ve yaşıtlarıyla farklı ortamlarda kaynaşabilecekler.”

     Hürriyet Gazetesi - 01.12.2009, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794378
Online Ziyaretçi Sayısı:40
Bugünlük Ziyaret :921

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.