15.06.2017 / Beyoğlu Sineması Sponsorunu Arıyor

Beyoğlu Sineması


     Giderlerini karşılayamayan tarihi sinema kapanmak üzere. Aylık 29 bin liraya denk gelen giderler için sponsor bulunabilirse bu miras yaşayacak. Sinemaseverler sponsor bulmak için seferber oldu.

 

     Tekelleşen sinema sektörüne karşı bağımsız filmlerin gösterildiği “Beyoğlu Sineması” giderlerini karşılayamadığı için ay sonunda kapanacağını açıkladı. “Beyoğlu Sineması”ndan yapılan açıklamaya göre, kapanmanın engellenmesi için sponsora ihtiyaç var. Sponsor olacak firmanın sinema için ayıracağı bütçe ise aylık olarak yalnızca 29 bin liraya denk geliyor. “Beyoğlu Süneması”nın yıllık 350 bin lirayı bulan giderlerine ortak olan sponsor firma, Türkiye’deki sanata destek olmanın yanında reklamını da yapabilecek.

 

     Tek Şart Filmlere Karışmayacak

 

     “Beyoğlu Sineması”nın kurucularından Baha Serter, sponsor olacak firmanın adını sinemaya verebileceklerini söyledi. Serter gazetemize yaptığı açıklamada şunları dedi: “Temmuz ayı için film siparişi veremedik. Çok üzgünüz. Burayı yaşatmak için elimizden geleni yaptık, ama daha fazla götüremiyoruz. Yıllık giderimiz 350 bin lira. Sponsor olacak bir firma çıkarsa, ‘Beyoğlu Sineması’ kapanmaktan kurtulabilir. Sponsor olacak firmanın adını sinemaya verebiliriz, biletlerin üzerine yazabiliriz, koltukların üzerine giydirebiliriz, filmlerden önce reklamlarını oynatabiliriz. Sponsor firmaya özel gösterim de yapabiliriz. Sponsor firmanın, filmlere karışmak dışında her isteğini yerine getirebiliriz. Aslında sponsor olacak firma için avantajlı bir durum, burası 286 koltuk kapasiteli bir salon.”

 

     Beyoğlu Sineması Neden Önemli?

 

     1989’da açılan “Beyoğlu Sineması”, “Hollywood” filmleri ya da gişe filmleri yerine, bağımsız yönetmenlerin çektiği “sanat” filmlerini perdesine yansıtıyor. 28 yıldır Türkiye’de çok az sayıda salonda gösterime girebilen filmlere kapısını açan “Beyoğlu Sineması”, Türk film izleyicisini 5 kıtadan filmle buluşturuyor. “Beyoğlu Sineması”, 2013’te de kapanmak üzereyken “Başka Sinema”nın desteğiyle ayakta kaldı. Ancak uzun zamandır, sponsor firma arayan “Beyoğlu Sineması”, bu arayışına bir yanıt bulamadığı için dört yıl sonra bir kez daha kapanma tehlikesiyle karşı karşıya…


     Aydınlık Gazetesi - 15.06.2017, Perşembe (Mustafa K. Erol)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794501
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :955

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.