06.12.2009 / Kemanı Ağlatan Virtüöz Bugün İzmir'de

Farjad, Farid


     Bugün İzmir’de, pazar günü akşamını değerlendirmeniz için güzel bir konser var. Kendinizi, “kalbinize girip orada çalan” dünyaca ünlü  keman virtüözü Farid Farjad’a bırakın...

     Türkiye turnesi kapsamında bugün İzmir’de konser verecek olan ünlü keman virtüözü Farid Farjad, 2 yaşındayken annesinin çaldığı kemanın sesiyle uyuduğunu belirtti. İranlı sanatçı Farjad, konser öncesi ana sponsorlardan “Gediz Üniversitesi”nde basın toplantısı düzenledi. Farjad, toplantıda, henüz 2 yaşındayken annesinin çaldığı kemanın sesiyle uyuduğunu, 8 yaşından beri keman çaldığını, hayatı boyunca keman çalmaktan başka hiçbir şey yapmadığını belirtti.

     Türkiye’ye üçüncü  kez geldiğini hatırlatan Farjad, modern Türkiye’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün ülke için en büyük şans olduğunu kaydetti. “Gediz Üniversitesi” Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de Farid Farjad’ı üniversitede ve İzmir’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Çevik, kuruluşunun ilk yılında, dünyaca ünlü bir sanatçıyı üniversitede görmenin gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Sanatçı, bugün saat 20.00’de “Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi”nde müzikseverlerle buluşacak.

     Ege’de Sonsöz Gazetesi - 06.12.2009, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797804
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :1240

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.