14.07.2017 / Cazda Meksika Davulu ve Genç Ritimler

Sanchez, Antonio


     “Oscar” ödüllü “Birdman” filminin orijinal müziklerine imza atan Meksika asıllı caz davulcusu Antonio Sanchez bu akşam 19.00’da “Zorlu PSM Drama Sahnesi”nde Chick Corea ve Pat Metheny gibi devlerle sahne alıyor. Beş yaşında davulla tanışan, dört adet “Grammy” ödülü sahibi Sanchez, çağının en önemli grup liderleri arasında görülüyor. Kimi film eleştirmenleriyse, “Birdman”in “Oscar”ları almasında Sanchez’in müzikleri etkili oldu. İddiaların gerçeklik derecesini gözleyebileceğiniz bu performansı kaçırmayın.

 

     Bu akşam “Genç Caz”da Fulya Akça 20.45’te “Zorlu PSM Amfi”de sahneye çıkıyor. “Nardis Genç Caz Vokal Yarışması”nda “NTV Özel Mikrofon Ödülleri” alarak Fatih Erkoç ile aynı sahneyi paylaşan Akça, Avrupa’da birçok caz atölyesine katılarak önemli caz müzisyenleriyle çalıştı ve sahneye çıktı.

 

     Piyanoyla tanışmasının 50. yılını kutlayan Kerem Görsev ile Ferit Odman, Kağan Yıldız ve Engin Recepoğulları’ndan oluşan dörtlü, müzikseverleri 21.30’da “Zorlu PSM Drama Sahnesi”nde genç cazın ritmik doruklarında gezdiriyor. İlk bestelerini 90’lı yıllarda yapan Görsev, Türkiye caz sahnesinin en önde gelen caz piyanistleri arasında yer almayı başardı. Birçok başarılı caz müzisyeniyle işbirliklerine giren piyanist, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında konserler vermeyi sürdürüyor.


     Aydınlık Gazetesi - 14.07.2017, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797072
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :1217

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.