13.07.2017 / Doğu’dan Kuzeye Yıldızlı Caz Akşamı

Sanlıkol, Mehmet Ali


     Mehmet Ali Sanlıkol, tam 14 yıl sonra bu akşam 19.00’da “İstanbul Caz Festivali”ne “Zorlu PSM Drama Sahnesi”nde geri dönüyor. Caz müzisyeni, besteci ve akademisyen Sanlıkol, Japonya kökenli, ABD’li caz trompetçisi Tiger Okoshi ve türlere meydan okuyan topluluğu “Whatsnext?” ile çok özel bir konser veriyor. İlhamını mehter ve Osmanlı müziğinden alan Mehmet Ali Sanlıkol, gecede Gary Burton, Bruce Arnold, Rakalam Bob Moses gibi caz ustalarıyla da işbirliği ederek izleyicileri virtüozlarla buluşturacak. Sanlıkol, New Orleans cazıyla çiftetelli melodilerini birleştiren şaşırtıcı sentez işlerine yer verdiği son albümü “Resolution”dan şarkılarını da paylaşacak.

 

     Aynı sahnede İsviçreli piyanist, besteci ve prodüktör Nik Bärtsch, 21.30’da festival izleyicilerini minimalist ve mistik tınıların öne çıktığı zen funk dörtlüsü Ronin ile kendi iç dünyalarına davet edecek. Bärtsch, yıllar içinde klasik caz çizgilerini aşarak geliştirdiği müzikal dili çağdaş müzik, blues, etnik müzik gibi farklı türlerin sınırlarında dolaştırıyor.

 

     “Zorlu PSM Amfi”de ise 20.45’te davulda Mehmet Ali Şimayli, bas gitarda Yiğit Can Öztop ve piyanoda Cenk Esen’den oluşan üçlü, geleneklere bağlı kalarak yorumladıkları caz standartlarının yanı sıra kendi aranjman ve bestelerinin de yer aldığı repertuvarlarıyla sahneye çıkıyor. Sanatçılar, eski yorumcu ve bestecilerin ışığında, genç ve sorgulayıcı müzik anlayışlarını seslerine yansıtıyor.


     Aydınlık Gazetesi - 13.07.2017, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796700
Online Ziyaretçi Sayısı:24
Bugünlük Ziyaret :1198

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.