28.05.2010 / Kırklareli'nde Kakava Coşkusu

Duran, Esil


     Kırklareli’de 20’ncisi düzenlenen “Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali” renkli görüntülere sahne oldu. Festivale Bulgaristan’dan katılan bir erkek, Kakava ateşinin korları üzerinde yürüdü. Sahneye çıkan Türk asıllı Bulgar şarkıcı Esil Duran ile dans ekibi ise kıyafetleri ile yürek hoplattı.

     “Kırklareli İstasyon Mahallesi”ndeki festival alanındaki festival, renkli görüntülerle başladı. 1.5 ton odunun üst üste konulmasının ardından Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan ve CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış birlikte kakava ateşini yaktı. Festivale Bulgaristan’dan katılan ‘Malko Tırnavo’ ateş dans gurubu üyesi bir kişi elinde aldığı ‘Meryem Ana ve İsa’ portresi ile kor haline gelen kakava ateşinin üzerinden çıplak ayakla yürüdü. Gecede ev sahipliği yapan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, festivale katılan konuk Bulgar Belediye Başkanlarına birer Karagöz Heykeli hediye etti.

     Sahnede Ateşli Olmamız Lazım

     Festivalde Bulgaristan’da yaşayan Türk asıllı şarkıcı Esil Duran ve dans grubu sahne aldı. Giydiği transparan kıyafeti ile sahneye çıkan Esil Duran İngilizce, Türkçe ve Bulgarca şarkılar söyledi. Konuk şarkıcıya Bulgaristan “Magiya Bale Dans Gösteri Grubu” da eşlik etti. Dört kızdan oluşan ekip kıyafetleri ile yürek hoplattı.

     Sanatçıların sahnede ateşli olmaları gerektiğini söyleyen Esil Duran, “Çok daha ateşli de olabilirdim. Şu anda üzerimde gördüğünüz elbise en mütevazılarından birisi. Biz sanatçılar olarak daha fazla ateşli olmamız lazım. Ben üzerimde daha çok deri elbiseleri severim. Benim imajım biraz seksi çünkü biz birer sanatçıyız. Sahnede ateşli olmak zorundayız” dedi.

     Konserin ardından Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Esil Duran ve dans grubuna plaket ve hediyeler verdi.

     Hürriyet Gazetesi - 28.05.2010, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771908
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1081

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.