26.07.2017 / Bodrum Uluslararası Bale Festivali ‘Zorba’ İle Başladı

Zorba


     Bu yıl 15’incisi düzenlenen “Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, Nikos Kazancakis’in dünyaca ünlü başyapıtı “Zorba”dan uyarlanan ve aynı adı taşıyan temsille başladı.

 

     “Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü” tarafından “Muğla Büyükşehir Belediyesi”nin katkılarıyla “Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği”nde düzenlenen festival sanatseverlerce büyük ilgiyle karşılandı. Gösteriyi, devlet sanatçısı ve ünlü piyanist Gülsin Onay, oyuncu Salih Kalyon, “Devlet Tiyatrosu” eski Genel Müdürü ve “Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı” (TOBAV) kurucu başkanı, oyuncu Tamer Levent, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanlarından İmren Aykut’un da aralarında bulunduğu bin 500 kişi izledi.

 

     Gösteri öncesinde Tamer Levent, festivallerin uluslararası önemini vurgulayan konuşmasında şunları söyledi: “Bu tür festivaller evrensel kurallar çerçevesinde gelişmiş ülkelerin prestijidir. Bakın kapıda uzun bir kuyruk var ve o kuyruğun içinde Bodrum’da bulunan pek çok yabancı da bu festivale geliyor. Bu da gösteriyor ki bu festivaller o ülkenin gelişmişlik düzeyini yansıtıyor. 15 yıl önce bu festivallerin düzenlenmesi için ‘Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ bünyesinde ben de çaba harcadım. Şimdi bu festivaller oturdu. Umuyorum ki Türkiye’nin gelişmesi ile birlikte nice 15 yıllara sürecek.”

 

     Nikos Kazancakis’in aynı ismi taşıyan başyapıtı “Zorba”nın Mikis Theodorakis’in müzikleri ile Türkiye prömiyerinin sunulduğu gösteride, 30 dansçı sahne aldı. Sevgiyle, aşkla, umutla zorluklara karşı ayakta durmayı öğrenen ve öğreten “Zorba”nın öyküsü, ünlü İtalyan koreograf Lorca Massine yorumuyla sahnelendi. Taşkın karakterli ve esrarengiz Aleksi Zorba’nın yardımı ile eski hayatından kaçıp kurtulma cüretini gösteren bir gencin hikayesi sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi. “Zorba”, bu akşam Bodrum’da ikinci kez sahnelenecek.


     Aydınlık Gazetesi - 26.07.2017, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797681
Online Ziyaretçi Sayısı:24
Bugünlük Ziyaret :1239

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.