25.08.2017 / Efes, Opera ve Bale Günlerine Hazırlanıyor

Efes, Opera ve Bale Günlerine Hazırlanıyor


     Perdelerini hiç kapatmadan her yaz sezonunda ulusal ve uluslararası pek çok etkinliğe imza atan ve turizme sanatı katan “Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü”, ülkemizin önemli turizm merkezlerinde organize ettiği ulusal ve uluslararası festivallerle, sanat kalitesi yüksek etkinlikleri izleyici ile buluşturmaya devam ediyor.

 

     Üç yıl öncesine kadar düzenlediği tek ulusal opera ve bale günleri olan “Eskişehir Opera ve Bale Günleri”ni Trabzon, Mardin, Gaziantep, Hattuşa’da da başlatan, sanat günlerini İzmir-Efes’e de taşımayı planlayan “Devlet Opera ve Balesi”, 2017’de ilk uluslararası opera bale günlerine hazırlanıyor.

 

     Dünya tarih ve kültür hazinesinin bir parçası, Ege ve Anadolu tarihinde önemli bir yerleşim yeri, günümüzde ise bir kültür beldesi olarak titizlikle korunan “Efes Antik Şehri”ndeki “Antik Tiyatro”, 16-22 Eylül 2017 tarihleri arasında sanatla buluşuyor.

 

     Açılış, “İzmir Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü” tarafından 16 Eylül 2017 Cumartesi gerçekleştirilecek “Gala Konser” ile başlıyor.

 

     “İstanbul Devlet Opera ve Balesi” tarafından 19 Eylül 2017 Salı günü, 18. yüzyılda Osmanlı kültür ve yaşayışının etkisiyle Avrupa’da unutulmayacak besteciler, besteler, eserler ortaya çıkaran “Turquerie” akımının en çarpıcı örneklerinden biri sahneleniyor. W. A. Mozart’ın ünlü operası “Saraydan Kız Kaçırma” Yekta Kara’nın usta rejisi ile Efes’te.

 

     “Türkerler Holding”, “Mahal Bomonti İzmir”, “Mavibahçe Alışveriş Merkezi” ve “Selçuk Belediyesi” Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’nın katkılarıyla İzmir’e kazandırılan “İzmir Efes Opera ve Bale Günleri” programında bir açılış konseri, bir opera ve bir bale bulunmakta.


     Aydınlık Gazetesi - 25.08.2017, Cuma (Nurcan Akkul)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798119
Online Ziyaretçi Sayısı:37
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.