05.09.2017 / ‘Gençler, Müzikle El Ele’

Yümlü, Zafer


     İzmir’in Bayraklı ilçesindeki gençler yeni bir kültürel eğitim projesine hazırlanıyor.

 

     “Kültür ve Turizm Bakanlığı”nın hibe desteği ile Zafer Yümlü tarafından “Bayraklı Ticaret Borsası Ortaokulu”nda gerçekleştirilecek olan “Gençler, Müzikle El Ele” projesi, Eylül ayında başlayacak.

 

     Uzun yıllardır ulusal ve uluslararası pek çok kültür ve eğitim projesi gerçekleştiren projenin koordinatörü korno sanatçısı Zafer Yümlü; projenin amacının, “Ticaret Borsası Ortaokulu”nda eğitim gören 14 yaşındaki gençler için konserler, sanat workshopları, drama, sergi ve seminerlerden oluşan bir kültür-sanat etkinliği düzenleyerek gençlerin, klasik batı müziği ve çoksesli müzik hakkında bilgilendirilmelerini ve kültürel farkındalıklarının arttırılmasını sağlamak olduğunu belirtti. Gençlerin, birbirinden farklı ve renkli malzemeleri kullanarak sanat çalışmaları gerçekleştireceklerini, projenin sonunda okulda, bu çalışmaların yer alacağı bir sergi gerçekleştirileceğini ve okula bir piyano alınacağını belirten Yümlü, “Klasik Batı Müziği ve Tarihçesi”, “Çoksesli Müziğin Tarihçesi” vb. konularda da seminerler verileceğini söyledi.

 

     4 ay sürecek olan ve 100 kişiye yönelik proje sayesinde gençlerin, klasik batı müziği ve çoksesli müzik hakkında farkındalıkları artacak. Çokseslendirilmiş kültürel müzik zenginliği hakkında bilgi sahibi olacaklar ve müziğin, insan yaşamındaki önemini, olumlu katkılarını anlayacaklar. Projeye “Akıneri Müzik Aletleri Tic. Ltd. Şti.” de proje ortağı olarak destek verecek.

 

     Proje, konusu gereği İzmir’de ve Türkiye’de “Kültür ve Turizm Bakanlığı Genç-Des Programı” kapsamında desteklenen ilk proje olma özelliğini taşıyor.


     İzmir - 05.09.2017, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796400
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1182

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.