28.05.2010 / Okul Çayındaki Dansöz Müdürü Yerinden Etti

Demet - Bahattin Yazıcıoğlu

     Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’ndeki “Dumlupınar İlköğretim Okulu”nun “Okul Aile Birliği Çayı”nda velilerden birinin sürpriz olarak getirttiği dansözün sahneye çıkıp çocukların da gözü önünde oynaması, okul müdürünü koltuğundan etti. Hakkında soruşturma açılan ve “Bir veli sürpriz olarak dansöz getirmiş. Bizim haberimiz yoktu” diyerek kendini savunan okul müdürü 41 yıllık eğitimci Bahattin Yazıcıoğlu, bir başka ilçeye atandı.

     Gölcük’ün en eski ve en büyük ilköğretim okullarından biri olan “Dumlupınar İlköğretim Okulu”nun “Aile Birliği”, geçen Nisan ayında, gelir temin etmek amacıyla çay düzenledi. “Gölcük Belediyesi”ne ait Kavaklı sahilindeki “Kongre Merkezi Salonu”nda gerçekleştirilen çaya, veliler çocuklarını da alarak geldi. Eğlence amaçlı olan çaya, okul müdürü Bahattin Yazıcıoğlu ve öğretmenler de katıldı.

     Çayın ilerleyen saatlerinde sahneye ‘Demet’ adlı bir dansöz çıkarak müzik eşliğinde oryantal yapmaya başladı. Velilerin ve çocukların da kıvrak müziğe dayanamayıp eşlik ettiği dansöz Demet, herkesi coştururken, bazı veliler ve çocuklar da günün hatırası olarak onunla fotoğraf çektirdi. Bazı fotoğraflarda ise olan bitende bir sakınca görmeyen okul müdürü Bahattin Yazıcıoğlu’nun da el çırparak velilerle birlikte tempo tuttuğu görüldü.

     Ancak bu fotoğraflar medyada da yer alınca “İl Milli Eğitim Müdürlüğü”, okul müdürü Bahattin Yazıcıoğlu hakkında soruşturma başlattı. Daha önce 5 yıl “Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü” yapan, 41 yıllık eğitimci olan Bahattin Yazıcıoğlu, velilerin düzenlediği eğlence amaçlı çaya, dansözü bir velinin parasını ödeyerek sürpriz olarak getirdiğini söylemesine rağmen buradaki görevinden alındı. Bahattin Yazıcıoğlu da önce belde statüsündeki yerleşim birimlerinin birleştirilmesiyle bir yıl önce ilçe yapılan Kartepe İlçesi’ndeki “Eşref Uslu İlköğretim Okulu”na yine müdür olarak tayin edildi. Bahattin Yazıcıoğlu bu tayinle ilgili yorum yapmadı.

     Hürriyet Gazetesi – 28.05.2010, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769342
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :915

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.