29.05.2010 / Bir Kaşık Bal Ölümü Oluyordu

Besen, Ümit


     “Laf Aramızda Programı”na katılan Ümit Besen, çocukluğunu ve müzikle geçen yıllarını anlattı.

     “Laf Aramızda Programı”na katılan Ümit Besen, çocukluğunu ve müzikle geçen yıllarını anlattı. “Nikah Masası”, “Islak Mendil” gibi şarkılarla 30 yıldır başarısını sürdüren sanatçı, “Nefes almanın ne kadar kıymetli olduğunu o gün anladım” dediği ve hiç unutamadığı bir anısını ise şu sözlerle dile getirdi: “Çok üşütmüştüm, boğazım şişmişti. Kalkıp gece yarısı bir kaşık bal aldım ağzıma, tekrar yattım. İçeride üfleyen bir soba yanıyordu. Bir ara rüyamda öldüğümü, nefes alamadığımı gördüm, birden bir uyandım ki bende nefes yok. Ne geliyor, ne gidiyor... Bir şey tıkamış! Bal gelmiş nefes borumu orada katı bir şekilde kapamış. Çıt yok, kalktım koşuyorum deli gibi camlara falan... Hanım arkamda ama anlamıyor ne olduğunu... Deli gibi koşuyorum, artık morarmaya başladım, ölecektim az kalsın. Baktım, neredeyse camdan atlayacaktım o anda çaresizlikten. Bir saat hiç konuşamadan sadece yaşamak için nefes aldım. Konuşmama yetmiyordu o nefes. O anki yaşamınızı devam ettirmeye yetiyordu o nefes. Sonra hastaneye götürdüler...” Yıllarca bu olayın etkisinde kaldığını söyleyen Ümit Besen, “Nefes almak çok kıymetliymiş o an anladım” dedi.

     Sevgiyi Tüketiyorlar

     Nefes almak gibi günümüzde sevginin de değerinin bilinmediğini, çok çabuk tüketdiğini vurgulayan ünlü sanatçı, bu nedenle şarkıların da anlamını yitirdiğini ifade etti. Besen bunun sebeblerini ise şöyle açıkladı: “Çünkü hasrete vakit kalmıyor, sevdayı çekecek o aşkı yaşayacak zaman olmuyor ki o şarkı da etkili olsun. Aşık olmadan aşk bitiyor, çünkü mesajlar, telefonlar, ertesi gün el ele tutuşup sinemaya gitmeler ve ardından gelen bitiş. Eskiden öyle değildi.”

     O Şarkıyı 20 Dakikada Yazdım

     Ünlü sanatçı Ümit Besen, efsane şarkısı “Nikah Masası”nı bir sabah 4.30’da uyanıp yazdığını belirtti. Besen o anı şu sözlerle dile getirdi: “Bir rüya görmüştüm. Yaşanan bir aşkı, yaşadığın her şeyi anlatan bir rüyaydı. Bu şarkıyı yazmama neden olan bir rüyaydı. Ama işte yıllarca kaldı bu şarkı...”

     Çocukken Tornacılık Yaptım

     14 Ekim 1956’da Adana Osmaniye’de dünyaya gelen Ümit Besen, 5 kardeşin en büyüğü. Çocukluğunda babasının okuldan sonra gezmeye pek fırsat vermediğini söyleyen ünlü sanatçı, “Babamın araba tamirhanesi vardı. Ben tornada çok çalıştım, ortaokul yıllarında okul bitince babamın yanına giderdim” dedi.

     Gazete Vatan - 29.05.2010, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771635
Online Ziyaretçi Sayısı:37
Bugünlük Ziyaret :1066

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.