18.09.2017 / Onur Konuğu Adonis ve Özdemir İnce

İnce, Özdemir


     “Edebiyat Barıştırır” teması ile ikincisi düzenlenen “Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali”, 11 ülkeden şair ve yazarlarla şiirseverleri bir araya getiriyor.

 

     Türkiye’den ve farklı ülkelerden katılımcılar 14 Ekim’e kadar sürecek panellerde, söyleşilerde, okumalarda, dinletilerde ve atölyelerde bir araya gelecek. Festival kapsamında ayrıca sezonun en etkileyici tiyatro oyunları sahnelenecek.

 

     Adonis ve Özdemir İnce’nin festivalde onur konuğu olarak ağırlandığı etkinliklerde, dünya şiirinin bu iki ustası başka şairlerce değerlendirilirken şiirlerini de sunacaklar. İki ustaya Türkiye, Fransa, KKTC ve Kıbrıs Rum Kesimi’nden şairler eşlik edecek. Sırasıyla Konak, Aliağa, Bergama, Torbalı, Bayındır, Selçuk, Bornova ve Buca’da düzenlenecek olan etkinliklere, festivalin bu yılki teması olan “barış”ı konuşmak, “barış” üzerine şiirlerini okumak için daha önce savaşla yüzyüze gelmiş ya da hala çatışma bölgesi olan ülkelerden birçok şair ve yazar ayrıca söyleşilerle katılıyor. Direktörlüğünü Haydar Ergülen, editörlüğünü ise Mahmut Çınar’ın yürüttüğü festival; Türkiye’den, Fransa’dan, İtalya’dan, Polonya’dan, Suriye’den, İspanya’dan, Bosna Hersek’ ten, Azerbaycan’dan, Yunanistan’dan, KKTC’ den ve Kıbrıs Rum Kesimi’nden konukları ağırlıyor.


     Aydınlık Gazetesi - 18.09.2017, Pazartesi (Levent Tunay)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798117
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.